Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Verkiezing Kindercultuurnachtburgemeester

Gepubliceerd: 06-11-2018
Als jij de baas was over kunst en cultuur in Breda, wat zou jij dan willen? Kinderen uit groep 7 kunnen meedoen aan de verkiezing voor de Kindercultuurnachtburgemeester. Zij schrijven met hun klas een cultuurmanifest, een lijst van hun ideeën over wat kunst en cultuur is en wat ze dan zouden willen in Breda. Wie weet worden die plannen wel echt uitgevoerd!
 
Kiek Masclee - Kindercultuurnachtburgemeester 2018Tijdens de verkiezing op 25 januari 2019 wordt de nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester gekozen en geeft de huidige burgmeester Kiek Masclee (foto) van de Laurentiusschool het stokje door.
 
Op tournee met de burgemeester van Breda
In een bijzonder programma presenteren de kandidaten van de deelnemende klassen hun ideeën. Daarna kiest een deskundige jury de nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester. Hij of zij gaat samen met de burgemeester van Breda en vrienden op tour langs het kinderprogramma van de Cultuurnacht.
 
Kinderprogramma Cultuurnacht
De verkiezing is op vrijdagmiddag 25 januari 2019, de dag voor de Cultuurnacht, zodat er genoeg ruimte blijft om het kinderprogramma tijdens de Cultuurnacht te bezoeken!
 
Meedenken over kunst en cultuur
De verkiezing van de Kindercultuurnachtburgemeester is een initiatief van Podium Bloos, Witte Rook en de Cultuurnacht i.s.m. Nieuwe Veste. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen uit Breda mee kunnen denken over kunst en cultuur in hun stad en zetten ons in om hun stem te laten horen.
 
Meedoen met je klas?
Met de lesbrief kan de leerkracht zelf de inleidende les geven. Daarna gaat een coach samen met de klas hun eigen ideeën uitdiepen voor het manifest. Dit manifest is de inspiratie voor het kunstwerk dat in de klas wordt gemaakt samen met een kunstvakdocent. En dan op naar de verkiezing op 25 januari 2019!
 
Meld je aan!
De lessen zijn gratis. Je kunt je tot uiterlijk 16 november 2018 aanmelden bij de projectleider Ellis Pijnenborg: e.pijnenborg@nieuweveste.nl