Nieuws »  Verras jezelf bij Nieuwe Veste!

Verras jezelf bij Nieuwe Veste!

Gepubliceerd: 20-10-2021
Breda brengt het samen. Een stad met een rijke historie, trotse mensen en verborgen schatten. Vol cultuur en verbeelding. En verbeelding verbindt. Samen met jou zorgt Nieuwe Veste voor een sociaal en cultureel levendige stad. Wij scheppen een cultureel klimaat van creëren en ontwikkelen, en prikkelen jouw zintuigen op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Benieuwd hoe we dat doen?
 

Taal betekent mee doen en erbij horen

Met taal kunnen we ons uitdrukken, communiceren we met andere mensen, delen we onze gevoelens en begrijpen we de wereld om ons heen beter. We helpen met de basisvaardigheden lezen, spreken en schrijven. Zodat jij jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen. In de Bibliotheek vind je een grote collectie (jeugd)boeken, E-books, luisterboeken en andere materialen. Bij ons Taalhuis Breda leer je (beter) Nederlands, omgaan met een computer en internet of helpen jou met solliciteren. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kijken we met jou mee als je bijvoorbeeld huurtoeslag moet aanvragen of een rijbewijs moet verlengen.
 

Wij helpen met jouw creatieve uitdaging

Onze docenten helpen je vooruit, sturen je in de juiste creatieve richting en halen samen met jou het beste uit jezelf. Leer moderne dans, maak een eigen kunstwerk, ontdek de wereld van digitale media of doe podiumervaring op. Wat je droom ook is, in ons aanbod lessen en cursussen zit er altijd iets bij dat bij jou past. Wil je liever creatief experimenteren en creëren? Bezoek dan onze Makersbase: dé creatieve werkplaats van Breda. Hier kun je jouw creatieve, technische of industriële ideeën uitwerken met behulp van moderne machines, animatie studio’s en robotica apparatuur.
 
In onze Culturele Markthal sta jij aan het roer. Hier kun jij je creativiteit de ruimte geven om die veelbelovende ideeën tot leven te brengen. Dat doen we door samen met jou community’s te bouwen rond lokaal relevante thema’s als inclusie en duurzaamheid. 
 

Kunst helpt ons de wereld beter te begrijpen

Kunst is er daarom voor iedereen. Samen met jou willen we Breda tot een broedplaats van creativiteit en kunst maken. Heb je een idee, zoek je subsidiemogelijkheden voor een kunstproject, wil je je zichtbaarheid vergroten of wil je het brede Bredaase netwerk beter leren? Kom dan bij ons langs, wij denken graag mee om amateurkunst in Breda een podium te geven.
 
Niet alleen bij Nieuwe Veste in het stadscentrum ontdek je taal, creativiteit en kunst. Ook in het onderwijs zetten we ons in voor cultuureducatie. Op de Kunstbso Vestetuin kunnen kinderen na school zelfs deelnemen aan het les- en cursusaanbod, onder bso-tijd!
 
Wanneer je ons ook bezoekt, er is elke dag iets te beleven bij Nieuwe Veste. Kom je samen met vrienden, familie, kennissen of klasgenootjes bij ons langs? Vergeet dan niet om tussen de boeken, optredens en Bredaplein Horeca Bomen te bezoeken. Loop de binnentuin in, ontdek de prachtige Moerbeibomen en proef van lokale leveranciers. Een combinatie van de binnenstad én het groen. Want Breda brengt het samen.