Nieuws »  Volop lezen en leesplezier in Breda!

Volop lezen en leesplezier in Breda!

Gepubliceerd: 13-10-2023


Hoe meer plezier, hoe meer er gelezen wordt, des te beter de leesvaardigheid. Voor leesvaardige kinderen is het van essentieel belang dat ze boeken gemakkelijk kunnen vinden en lezen, regelmatig worden voorgelezen en aangemoedigd worden om zelf te lezen. Kortom: volop leesplezier beleven!

 
Lezen in de buurt
Waar kinderen zijn, wil Nieuwe Veste zijn. Dat doen we door drie vestigingen in de stad te hebben en door samen te werken met 36 Bredase scholen en andere partners van Verbeter Breda. Via de scholen bereiken we meer dan 7.500 kinderen via het basis- en speciaal onderwijs en 2.000 kinderen via het voortgezet onderwijs. We bieden niet alleen een collectie boeken op maat, maar onze leesconsulenten begeleiden de scholen ook in hun taalbeleid en inspireren docenten en leerlingen met leesbevorderingsactiviteiten. Onderzoek wijst uit dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen. Daarom zorgt Nieuwe Veste ook voor een actuele collectie en ondersteuning van de pedagogische medewerkers bij 51 Kinderopvanglocaties in Breda.
 
Leesfeest voor iedereen
De Leesvaardigheid in Breda is 5% hoger dan in de provincie: 78% in Breda tegenover 73% in Noord-Brabant. Lidmaatschap is fijn, maar het is belangrijker dat kinderen daadwerkelijk boeken lenen en lezen. Na een dip in de corona-periode, groeit het aantal jeugdleden in Breda.