Nieuws »  Voorstelling: Ik ben hier

Voorstelling: Ik ben hier

Gepubliceerd: 15-09-2021
“Ik zit in het midden van de coupé en zie de agent op mij afkomen. ‘Paspoort!’ roept hij naar mij. Maar ik heb geen paspoort. Dan gaat het vertreksignaal van de trein. De agent gaat snel naar buiten en laat mij achter. Een vrouw schuin tegenover mij heeft het gezien. ‘You are lucky’, zegt ze. ‘You are lucky.’”

Zoveel mensen, zoveel verhalen. Sta jij wel eens stil bij het verhaal van een ander? Welke reis iemand heeft gemaakt om tot hier te komen, en wat diegene onderweg heeft meegemaakt?

De theatervoorstelling Ik Ben Hier neemt je mee door het centrum van Breda.
Onderweg vertellen statushouders hun verhaal, aan jou. Over hun jeugd, oorlog, onderweg zijn, doodsangsten, verlies, hoop, liefde en het leven in Breda.

Ik Ben Hier vindt van 1 t/m 10 oktober plaats in het centrum van Breda. De voorstelling start bij Nieuwe Veste en al wandelend eindig je bij Electron. De totale voorstelling duurt circa 90 minuten. Wanneer je de voorstelling op zaterdag- of zondagmiddag bezoekt, is het mogelijk deze te combineren met een daghap bij Electron.

“Tot ik 14 was dacht ik dat de wereld ophield bij de horizon die ik zag. Niet dus. Er is meer. Ik ben 14 en rijd mijn toekomst tegemoet. Heel even durf ik te dromen van een toekomst. Iets leren, misschien naar school. Ik voel dat ik glimlach.”

Praktische info
Data voorstellingen:
- Vrijdag 1 & 8 oktober, 19.30 | 20.00 uur
- Zaterdag 2 & 9 oktober, 15.00 | 15.30 | 19.30 | 20.00 uur
- Zondag 3 & 10 oktober, 13.00 | 13.30 | 15.30 | 16.00 uur 

Op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de daghap, geserveerd in Electron.

Startlocatie
Nieuwe Veste – Molenstraat 6 – Breda

Eindlocatie
Electron – Speelhuislaan 171 – Breda

Tickets
€13,50 p/s, online via www.zoutspeelt.nl