Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Winnaar Zomerexpositie Lieve Vrede bekend!

Gepubliceerd: 30-08-2017
Vrede van BredaZeg het met een kunstwerk en maak de wereld mooier!
 
Met deze leus riep Nieuwe Veste amateurkunstenaars en schrijvers uit Breda op om een kunstwerk in te sturen.

Mooiste werken in Stedelijk Museum Breda
De verzameling van meer dan 200 vredesboodschappen was de hele zomer te bekijken in Nieuwe Veste. Stadscurator Vincent Koreman selecteerde bovendien de mooiste werken voor een expositie in het Stedelijk Museum Breda. 
 
Muur van de ziel 
Tijdens de expositie kon het publiek stemmen op de meest krachtige vredesboodschap. Ook online kon je stemmen via de facebookpagina van Lieve Vrede. Uit honderden stemmen is een winnaar gekomen: Dalia Margarita Aldana Gonzalez met het schilderij ‘Muur van de ziel’. Het kunstwerk verbeeldt de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten en werpt licht op het menselijke drama dat hiermee samenhangt. 
 
Expositie winnares
De prijs bestaat uit een solo-expositie in Nieuwe Veste. Dalia Margarita mag van 2 september tot en met 2 oktober 2017 haar werk exposeren in één van de expositieruimtes van Nieuwe Veste. Daarnaast ontvangt ze een toegangskaart tot het Symposium van de Vrede op 21 september op het Kasteel van Breda, waar o.a. de Bredase Vredesprijs 2017 bekend wordt gemaakt. Dalia Margarita mag haar winnende vredesboodschap die dag presenteren aan het publiek. 

Dalia Margarita Aldana Gonzalez met haar winnende schilderij ‘Muur van de ziel’

Dalia Margarita Aldana Gonzalez met haar winnende schilderij ‘Muur van de ziel’