Nieuws »  Workshops en spreekuur Donorregistratie

Workshops en spreekuur Donorregistratie

Gepubliceerd: 11-11-2020
Vragen over de nieuwe donorwet?
Nieuwe Veste bibliotheek helpt!
Meld je aan voor de workshop Donorregistratie op 25 of 26 november en/of stel je vragen tijdens het Spreekuur Donorregistratie.

Donorregister
Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Inwoners uit de gemeente Breda die nog geen keuze hebben gemaakt, krijgen half november een brief van de overheid. Als je vragen hebt hierover kun je terecht bij Nieuwe Veste bibliotheek. Je kunt je aanmelden voor één van de twee (online) workshops gegeven door Taalhuis Breda.
Met specifieke vragen kun je terecht bij het telefonische spreekuur Donorregistratie van het Informatiepunt Breda.  
 
Iedereen van 18 jaar en ouder staat sinds 1 juli in het Donorregister en kan zelf aangeven of hij of zij wel of geen donor wil worden. Dit kan door je keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl Het is belangrijk om hierover na te denken en een bewuste keuze te maken. Praat er bijvoorbeeld over met familie en vrienden. Je keuze kan altijd aangepast worden.
 
(Online) Workshop en telefonisch spreekuur Donorregistratie
Heb je een brief ontvangen en heb je vragen of extra uitleg nodig over hoe je je keuze invult in het Donorregister met behulp van je DigiD? Meld je dan aan voor één van onze online workshops. Deze zijn op woensdag 25 november om 10.00 uur en op donderdag 26 november om 19.00 uur. We leggen stap voor stap uit hoe een registratie met DigiD in zijn werk gaat. Het is voor deelname aan de workshop wel belangrijk dat je in het bezit bent van een DigiD, een e-mailadres en een tablet of laptop/computer.
 
Heb je geen DigiD, wil je liever het papieren keuzeformulier invullen of heb je andere specifieke vraag? Dan kun je vanaf woensdag 18 november tijdens werkdagen (telefonisch) terecht bij het spreekuur Donorregistratie.

Spreekuur 
Het spreekuur Donorregistratie is bereikbaar op werkdagen van 14.00 tot 15.00 uur op telefoonnummer 06-4011 4474.
Je kunt je hier ook aanmelden voor de workshop.
 
Hulplijnen
Ga voor meer informatie over het donorregister en (instructie)video’s naar bibliotheekbreda.nl.