Nieuws »  Workshops Jazz samenspel en improvisatie

Workshops Jazz samenspel en improvisatie

Gepubliceerd: 09-03-2023
Bespeel jij al een tijd met veel plezier een instrument en wil je wat ervaring opdoen met samenspelen en eigen muziek maken? Dan is deze gratis jazz workshop jou op het lijf geschreven!
 
In deze workshops wordt onder leiding van Katja de Graaff met 6 repetities toegewerkt naar een spetterend optreden op 14 mei.

Tijdens de repetities zullen we samen twee bekende stukken uit het jazz repertoire spelen waarin natuurlijk veel ruimte is voor solo’s. Daarnaast zullen jullie een eigen stuk creëren waar iedereen zijn of haar muzikale talenten in kwijt kan. Dit stuk zal via muzikale spellen, groepsimprovisaties en een heel klein beetje verdiepende kennis over het ontstaan van veel jazzmuziek ontstaan. Kortom: het wordt een muzikaal feest dat je niet wil missen!

Wie zoeken we? 
Deze workshop is bedoeld voor jonge muzikanten tussen 12 en 21 jaar oud. Het is belangrijk dat je muziek maken leuk vindt en dat je graag met anderen wilt musiceren. Je bent van harte welkom bij deze workshops ook als je nog weinig of geen samenspeel ervaring hebt. Ook is affiniteit met jazz en improviseren geen vereiste. Iedere speler zal op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd worden. Wel is het een vereiste dat je noten kunt lezen.
 
Repetitiedata
Zaterdag 1 – 8 – 15 – 22 april 6 – 13 mei
 
Tijden en locatie
De repetities vinden plaats van 13.30 tot 16.00 uur in lokaal 3.10 bij Nieuwe Veste.
 
Instrumenten
Dit project is geschikt voor de volgende instrumenten: alt, tenor en bariton saxofoon, trompet, trombone, piano, elektrische gitaar, bas(gitaar) en drums.
 
Kom je meespelen?
Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier
Let op! Je kunt je aanmelden tot en met 24 maart. Daarnaast geldt bij de aanmeldingen het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Als er genoeg aanmeldingen zijn voor twee ensembles dan zal er ook een workshop van 11.30 tot 13.00 uur starten.