Nieuws »  Zoek de warmte op bij Nieuwe Veste

Zoek de warmte op bij Nieuwe Veste

Gepubliceerd: 13-12-2023
Nieuwe Veste sluit zich opnieuw aan bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger Des Heils. Gedurende de winter kun je in onze vestigingen Centrum, Noord en Zuid terecht voor o.a. het lezen van een krantje, gebruikmaken van de gratis Wi-Fi verbinding. hulp krijgen bij vragen over de Digitale Overheid en meer...

    © TPJ Verhoeven

Afgelopen winter startte het Leger des Heils met de Warme Kamer actie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening voor veel Nederlanders niet meer zo hoog is als vorig jaar, willen we mensen ook deze winter extra warmte bieden. Maatschappelijke organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen, kerken en dus ook bibliotheken geven gehoor aan deze oproep.

Het Leger Des Heils heeft een overzicht gemaakt van alle plekken waar mensen binnen kunnen lopen voor ontmoeting op een warme plek. Hiermee ontstaat er ‘een deken van warme kamers’ over Nederland. Op de website staan alle locaties vermeld. 

Bibliotheken zijn een vanzelfsprekende plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Over het hele land zijn er daarnaast bijna 17.000 werk- en studieplekken in de bibliotheek. 

Hoewel al veel mensen de weg naar onze bibliotheken weten te vinden, zullen in deze tijd toch niet alle inwoners van Breda weten dat ze bij ons zonder verplichtingen terecht kunnen voor een warm verblijf, voor een plek waar men kan lezen, studeren en werken. 

We bieden:
  • boeken, kranten en tijdschriften om te lezen aan onze leestafels of losse zitplaatsen zonder dat je lid hoeft te zijn
  • gratis draadloos internet om op je eigen laptop, telefoon of tablet te werken
  • publieks-PC's waarop je gratis geselecteerde sites kunt bezoeken of (tegen een geringe vergoeding) kunt internetten en Office kunt gebruiken
  • kopiëren en printen
  • activiteiten
  • koffie- en theevoorzieningen

Bekijk deze pagina voor informatie over onze locaties en openingstijden.