Herziening Cultuurbeleidsplan

Een cultuurbeleidsplan is er om richting te geven aan het cultuureducatieprogramma, gekoppeld aan de overall visie van de school. 

De consulent cultuureducatie zal in gesprek met de ICC-er bij het plannen van het jaarprogramma hierom vragen. Maar ligt deze nu op de plank stof te vangen en is het niet meer actueel, door allerlei ontwikkelingen zoals herziening van de kerndoelen, een grote verandering in de samenstelling van het team of een veranderende positie van cultuureducatie? Dan kan het dat het cultuurbeleidsplan niet meer past bij de huidige inzichten en doelen van je school. Daar kun je als ICC-er niet mee vooruit; je wilt een praktisch werkdocument wat gedragen wordt door je team!  

Tijd om een nieuw plan op te stellen, of het oude aan te passen Als gecertificeerde ICC-er heb je deelgenomen aan de ICC training en heb je het proces al eens doorlopen. Toch kan het zijn dat die kennis is weggezakt. Of misschien vind je het gewoon prettig om te kunnen sparren met collega ICC-ers die met hetzelfde bezig zijn.  Met de korte training Hulp bij herziening cultuurbeleidsplan krijg je hierbij ondersteuning van de ICC specialist van Nieuwe Veste die je meteen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie op de hoogte brengt en je begeleidt bij het herzien van het cultuurbeleidsplan. In 2 bijeenkomsten van 3 uur is jullie beleidsplan weer up to date en klaar voor de toekomst. Tussen de bijeenkomsten in ga je zelf aan het werk en kun je individueel online gecoacht worden waar nodig.  

Ben je de contact persoon voor Cultuureducatie op school en ben je nog geen gecertificeerde ICC-er? Kijk dan eens naar de ICC-cursus. Daarin krijg je zicht op wat Cultuureducatie allemaal inhoud, werken we aan het meekrijgen van je team en schrijf je een cultuurbeleidsplan voor je school. Klik hier om de ICC cursus te bekijken.