Aanbieder Ilse Vermeulen

Mijn naam is Ilse Vermeulen, ik ben Ontwerper en textielkunstenaar en ben oprichter van Villa Textilia. In mijn aanbod voor jullie scholen neem ik de klas mee in de fascinerende wereld van textiel. Textiel is voor iedereen een onderdeel van het dagelijks leven, maar wat kun je er eigenlijk nog meer mee doen? Veel hedendaagse kunstenaars gebruiken textieltechnieken als uitdrukkingsmiddel voor hun werk, textielkunst is momenteel erg in opkomst.

Ik heb sinds mijn jeugd passie voor textiel. Kunst en cultuur vormen de basis van mijn leven. Ik werk als kostuumontwerper voor professionele theatergezelschappen, ik maak werken in textiel, zowel autonoom als in opdracht en neem regelmatig deel aan exposities, daarnaast ben ik verbonden aan het Textiel Museum in Tilburg

Voor leerlingen van groep 1 t/m 8 heb ik inspirerend aanbod ontwikkeld. Een praktijkgericht programma waarin het maakproces centraal staat en leerlingen ‘leren door te doen’. Inhoud, creativiteit en vaardigheden aanleren gaan hand in hand.

Leerlingen maken kennis met textiele technieken, proeven van de inspirerende en verrassende mogelijkheden en maken zelf een kunstwerk op basis van textiel. Zo gaan ze bijvoorbeeld aan de slag met het oude ambacht vilten en al doende ontstaat er een kleurrijk werkstuk. Of ze kruipen in de huid van een ontwerper en creëren een unieke tas.

Inspireren en anderen verder helpen in het ontwikkelen van eigen creativiteit in een vriendelijke sfeer, dat is mij op het lijf geschreven. Men zegt over mij dat ik de liefde voor het vak met enthousiasme en bevlogenheid overbreng.

Ik kijk er naar uit om nu ook met de Bredase scholen aan de slag te gaan!

Wil je iets van mijn werk zien? Neem een kijkje op mijn website http://www.ilsevermeulenkostuums.com of instagram: ilsevermeulentextiles