Onderwijs » Basisonderwijs » Buitenschoolse opvang (BSO)

Buitenschoolse opvang (BSO)

Workshops en projecten op maat voor BSO

Naast ons reguliere cursusaanbod en de workshops voor particulieren, bedrijven en het onderwijs, verzorgt Nieuwe Veste workshops in alle disciplines voor de BSO. Nieuwe Veste biedt maatwerk. Bijvoorbeeld workshops tijdens de schoolvakanties voor kinderen die gebruik maken van opvang. Dit kan plaatsvinden bij Nieuwe Veste maar ook op de locatie van de BSO.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Kunstbso Vestetuin

Kunstbso Vestetuin is de enige kunstbso voor kinderen van 8 t/m 13 jaar in Breda. Deze bso heeft een eigen ruimte bij Nieuwe Veste in de Molenstraat in Breda. Kunstbso Vestetuin biedt hierdoor culturele, creatieve en kunstzinnige ontwikkelingsmogelijkheden. Het unieke van deze bso is dat kinderen gebruik kunnen maken van én het cursusaanbod van Nieuwe Veste én buitenschoolse opvang via Kober kindercentra.

De kunstbso is open op maandag-, dinsdag en donderdagmiddag. Kinderen kunnen zich aanmelden voor één of maximaal twee dagen. Nieuwe Veste biedt cursussen aan op het gebied van beeldende kunst, theater, muziek en dans. Deze cursussen worden gegeven door verschillende vakdocenten van Nieuwe Veste. Kinderen kiezen ieder schooljaar welke dag zij opvang nodig hebben en welke cursus zij van het aanbod willen volgen. De kinderen komen onder begeleiding of met de taxi naar bso Vestetuin en worden ontvangen door pedagogisch medewerkers van Kober kindercentra. Zij komen even tot rust en krijgen wat lekkers en iets te drinken. Daarna gaan zij naar de cursus, waarvoor ze zich hebben opgegeven.

De bso-kinderen maken gebruik van verschillende ruimten in de Nieuwe Veste, afhankelijk van de cursus. De groepsruimte is hierin de vaste ruimte waar ze de middag starten en eindigen. Deze ruimte is ingericht, zodat ze met leeftijdsgenoten kunnen relaxen, een spel kunnen doen of creatief bezig kunnen zijn. Hebben de kinderen behoefte aan een frisse neus, dan is dat mogelijk op het binnenplein van Nieuwe Veste. Daarnaast kunnen er in het nabijgelegen park onder begeleiding verschillende buitenactiviteiten worden gedaan. Er zal één pedagogisch medewerker in de groepsruimte blijven om de kinderen naar of vanuit de cursus te begeleiden. Het team van pedagogisch medewerkers begeleidt en stimuleert de kinderen gedurende 40 schoolweken. Zij spelen in op hun behoeften en begeleiden ze bij ontwikkelingen van de cursus. Bijvoorbeeld door met ze te oefenen op hun instrument, voor een toneelstuk of te luisteren naar hun zang.

KunstBSO Vestetuin cursusaanbod 2019 - 2020

Inschrijving
Kunstbso Vestetuin heeft een eigen inschrijfformulier. Hierop kunt u aangeven op welke dag(en) u opvang nodig heeft met de gewenste cursus(sen) en code(s). 

Kosten en vervoer
Voor Kunstbso Vestetuin betaalt u het normale bso-tarief plus de cursuskosten van de betreffende cursus(sen). Deze kosten worden beiden gefactureerd door de Kober groep. Kinderen komen vanuit verschillende omliggende scholen onder begeleiding op de fiets naar de kunstbso of met de taxi, afhankelijk van de afstand. Tijdens inschrijving van uw kind wordt met u bekeken of taxivervoer via Kober groep wenselijk is.

Openingstijden
Kunstbso Vestetuin biedt naschoolse opvang van 15.00 tot 18.30 uur op maandag, dinsdag en donderdag.

Vakanties en adv dagen
Tijdens vakanties is Kunstbso Vestetuin gesloten en worden de kinderen opgevangen bij de bso waaraan hun school is gekoppeld. Tijdens adv en/of studiedagen zullen de kinderen worden opgevangen op de bso waaraan hun school is gekoppeld.

Locatie

Molenstraat 6
4811GS Breda
tel. 06-51438704
E-mail: vestetuinbso@kober.nl

Service team
tel. (076) 504 56 05

Kijk op de Kober website voor meer informatie.


Lees het artikel over de kunstbso uit Cultuurplein Magazine (oktober 2012).