Cultuur en Onderwijs in Verbinding

Cultuur en Onderwijs in Verbinding (COV)  

LKCA organiseert een studiedag voor het onderwijs en cultuureducatie. Een dag waar je in een groep een hele dag een thema uitdiept. Ramsey Nasr zal deze dag de Keynotspreker zijn. Ga je erheen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je ervaring. 


De dag is voor leerkrachten, docenten, lerarenopleiders, ambtenaren, cultuuraanbieders, penvoerders CmK, icc-trainers etc. LKCA organiseert het samen met VCPS, VLS, VONKC en Kleinkunstig. Het is drie keer op verschillende locaties: in Nijmegen, Dordrecht en Zwolle.  

Vijf actuele thema’s 
Tijdens de COV-dag kies je niet voor losse workshops, maar voor een van de vijf thema’s die aansluiten op actuele ontwikkelingen in en rond het onderwijs: School en Omgeving, sociaal-emotionele ontwikkeling, curriculumherziening, de docent als facilitator of de toekomst van cultuureducatie.  

Je volgt de hele dag één thema met dezelfde groep, waardoor er veel ruimte is voor onderlinge uitwisseling, verbinden en netwerken. 

Hoofdspreker: Ramsey Nasr 
Op alle drie locaties van de COV-dag is dichter, schrijver, acteur en regisseur Ramsey Nasr de keynotespreker. In 2021 publiceerde hij De fundamenten: een indringende hartenkreet en een politieke oproep tot opstand. Een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis.  

Data en locaties 
Maandag 13 februari 2023 - NSG, Nijmegen 
Dinsdag 7 maart 2023 - Insula College, Dordrecht 
Dinsdag 28 maart 2023 - Meander College, Zwolle  

Meer informatie en inschrijven: https://covdag.nl