Onderwijs

Cultuurcoaches in de wijk

Sinds mei 2012 beschikt Nieuwe Veste over twee Cultuurcoaches (Eileen Beneken en Iris Stolk). Zij werken als combinatiefunctionaris in dienst van de Gemeente Breda en Stichting Nieuwe Veste.
Zij krijgen ieder jaar een of meerdere wijken toegewezen om daar het culturele netwerk te verstevigen en de cultuureducatie aan kinderen een impuls te geven.
Een van de evenementen die zij hebben georganiseerd is de kinderkunstwedstrijd in de Haagse Beemden waaraan maar liefst 500 kinderen deelnamen! De prijsuitreiking op 9 juni 2013 op basisschool de Kievitsloop werd een heus feest met allerlei workshops, optredens en een uitgebreide kinderkunstexpositie!

Videoverslag van de Kinderkunstroute:

Ook in de wijk Brabantpark zijn de coaches actief. Zo kregen leerlingen  van basisschool de Fontein en basisschool de Weilust een echte opera te zien in het theater van dansgezelschap de Stilte en volgden zij workshops op het gebied van zang, dans en spel. De theaterlessen op basisschool de Fontein werden na de zomervakantie doorgezet. Het eindresultaat werd gepresenteerd tijdens het Brabantparkfestival op 8 september 2013. Vanaf september 2013 zijn de cultuurcoaches ook aanwezig in de wijk Hoge Vucht. 

Vragen aan de cultuurcoaches of ideeën over jouw wijk?
Neem contact op met een van de cultuurcoaches:

Lizet van Beek – cultuurcoach zuid oost
Lizet adviseert en begeleidt scholen bij het implementeren van cultuureducatie op school. Dit betekent samen met de school op zoek naar juiste invulling en aanvulling rondom de kunstdisciplines op school. Het adviseren (of laten ontwikkelen van) activiteiten die deze programma’s kunnen aanvullen zowel onder schools als naschools, maar ook deskundigheidsbevordering voor teams en betrokken instellingen. Lizet is gespecialiseerd in de discipline muziek en is leerlijnbegeleider voor de leerlijn muziek. Naast haar cultuurcoachtaken is Lizet zangeres en is ze als docent zang verbonden aan de nieuwe veste.

ed.van.beek@breda.nl

Iris Stolk – cultuurcoach noord west
Iris adviseert en begeleidt scholen bij het implementeren van cultuureducatie op school. Dit betekent samen met de school op zoek naar juiste invulling en aanvulling rondom de kunstdisciplines op school. Het adviseren (of laten ontwikkelen van) activiteiten die deze programma’s kunnen aanvullen zowel onder schools als naschools, maar ook deskundigheidsbevordering voor teams en betrokken instellingen. Iris is gespecialiseerd in de discipline beeldende vorming en is leerlijnbegeleider voor de leerlijn beeldend.  Naast haar cultuurcoachtaken is Iris beeldend kunstenaar.

i.stolk@breda.nl

Eileen Beneken –Cultuurcoach noord oost
Eileen adviseert en begeleidt  scholen bij het implementeren van cultuureducatie op school. Dit betekent samen met de school op zoek naar de juiste invulling en aanvulling rondom de kunstdisciplines op school. Het adviseren (of laten ontwikkelen van) activiteiten die deze programma’s kunnen aanvullen zowel onder schools als naschools, maar ook deskundigheidsbevordering voor teams en betrokken instellingen. Eileen is gespecialiseerd in de discipline muziek. Naast haar cultuurcoachtaken is ze ook als docent zang lichte muziek verbonden aan Nieuwe Veste.

eb.beneken@breda.nl

Wendy Goossens – Cultuurcoach zuid west
Wendy adviseert en begeleidt scholen bij het implementeren van cultuureducatie op school. Dit betekent samen met de school op zoek naar juiste invulling en aanvulling rondom de kunstdisciplines op school. Het adviseren (of laten ontwikkelen van) activiteiten die deze programma’s kunnen aanvullen zowel onder schools als naschools, maar ook deskundigheidsbevordering voor teams en betrokken instellingen. Wendy is gespecialiseerd in de discipline beeldende vorming. Wendy is opgeleid als docent CKV voor het voortgezet onderwijs en ervaring in festival en museum-educatie en creativiteitsontwikkeling in primair onderwijs.

w.goossens@breda.nl