Cultuurdag op school

Het einde van het schooljaar komt al in zicht. Resumerend komen we tot de conclusie dat veel van het kunst- en cultuurprogramma (nog) niet door is gegaan. En vooruitblikkend, staan er weer talloze mooie voorstellingen, workshops klaar op de educatiewijzer. Juist nu je al begonnen bent om de schoolvisie op cultuureducatie weer helder voor ogen te krijgen en je met deze visie naar het nieuwe aanbod kijkt, is dit het uitgelezen moment om de hiaten op te sporen en te bekijken welke groepen nog wat in te halen hebben. Je kunt voor hen losse workshops inboeken, op maat gemaakt! Dit doen bijna alle aanbieders die vermeld staan op Educatiewijzer Breda graag voor je. Wil je meerdere vliegen in een klap slaan en jouw school toch nog even een culturele, kunstzinnige en/of creatieve boost geven: Ga dan voor een cultuurochtend/middag of dag!

Om je te inspireren:

  • Wat dacht je van schoolbreed drums en percussie op het schoolplein door: Lucifer Slagwerk
  • Wat dacht je van bouwen met bamboe op het schoolplein? door: Architectuurlessen
  • Wat dacht je van een mooie mix van kunst en bewegen: Combineer bijvoorbeeld Capoeiraworkshops en diverse dansworkshops (zoals stepping)
  • Of maak een combi van sport- en cultuuractiviteiten
  • Denk voor groep 8 aan het mooie aanbod wat gemeente Breda de scholen doet: voor 10,-- per leerling kunnen zij de Musical Zodiac in de oude Koepelgevangenis meemaken. Een bijzonder afscheidscadeau in het teken van cultuur en de stad voor jullie schoolverlaters!

Ben je ICC-er en wil je hulp bij het samenstellen van zo'n programma, neem contact op met je consulent.

Het zou jammer zijn als de leerlingen dit jaar hun broodnodige kunstmenu niet meer volledig kunnen nuttigen.

Dus ICC-ers, ga er nog even voor!!

Succes!!