De Liedjesatlas schoolvoorstelling

Peer en Stefan reizen in deze interactieve voorstelling de wereld rond. De liedjes van het veel verkochte boek/cd “De Liedjesatlas” zijn kinderliedjes van over de hele wereld en zijn vertaald door de bekende kinderboekenschrijver Koos Meinderts. Deze voorstelling is een vervolg op de eerder verschenen schoolvoorstelling en is aangevuld met landen die ze steeds vaker tegen komen op scholen(zoals Syrië en Rusland) waardoor steeds meer kinderen in aanraking komen met hun roots of die van hun klasgenoten.

Ras-entertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren waar hun leeftijdgenoten in de rest van de wereld mee opgroeien.


OVER PEER

De zanger, presentator, improvisator en theaterdocent Peer de Graaf (Den Bosch 1958) woont en werkt al vele jaren in Tilburg. Bij kinderen & jongeren is hij bekend geworden als de artiest Meneertje Peertje,als zanger van Trapperdetrap (actueel:De Liedjesatlas ) en als docent van theaterworkshops (o.a via Factorium,Tilburg). Hij was ruim zeven jaar docent drama bij 2College Wandelbos en 2 College Cobbenhagen.

Volwassenen kennen hem als improvisator/zanger/entertainer in  duo Lang &Gelukkig, PeerdeGraafmachine en als ‘master of ceremonies’ op talloze festivals en andere culturele manifestaties. Tevens treedt hij op met diverse gelegenheidsbands zoals de nederlandstalige samba/bossanovaband Volop Zon. 17 jaar lang was hij zanger/entertainer bij de in 2008 opgeheven jump’n jive band ‘Handsome Harry Company’. In 1988 stond De Graaf in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Hij ontving voor zijn theater en muziekwerk te Tilburg in 2003 de Ad Vinkenprijs.

Peer heeft veel gewerkt met Thijs Borsten (componist/producent ) o.a Trapperdetrap CD’s en jeugdvoorstellingen (De Magische Drie in theaters door het hele land. Op reizend theaterfestival de Parade :Groot Kind & andere optredens)

Over Stefan

Stefan Blankestijn is al zijn hele leven beroeps muzikant en heeft over de hele wereld opgetreden met o.a. Guus Meeuwis en vele ander artiesten. Sinds 1999 is hij ook betrokken bij vele kinder cd’s en voorstellingen onder de naam Trapperdetrap / Parea en inmiddels de LiedjesAtlas waar we momenteel de scholen mee afgaan.