Onderwijs » Kunst & Cultuur Op School » Scholen » Filmpjes Kunst & Cultuur Op School.

Filmpjes Kunst & Cultuur Op School.

Beste leerkracht,

Binnenkort bezoek je met je klas een museum, gaan jullie naar het theater of komt er een voorstelling naar jullie toe. Hier kan je een inspiratie filmpje bekijken  met een korte inleiding voor dit bezoek.  Er wordt verteld hoe het bezoek eruit gaat zien en hoe je dit goed kan voorbereiden met je klas.

 

Nieuwe Veste heeft Kunst & Cultuur Op School.Culturele aanbieders via  Educatiewijzer Breda gevraagd deze filmpjes te maken omdat de Inspiratiedagen voor de Ontdekking in september niet door konden gaan. We hopen dat jullie een inspirerende en waardevolle culturele ervaring zullen hebben!

 

Team Kunst & Cultuur Op School - Nieuwe Veste

 


Inspiratie en kennisdelen rond Creativiteit 

Op donderdagavond 12 november organiseerden we vanuit CultuurAcademie Breda een online bijeenkomst over creativiteit. Deze bijeenkomst ging over het stimuleren van het creatieve proces bij kinderen. Lydia de Jong van Avans Hogeschool en Maarten van Genughten, leerkracht van basisschool Sinte Maerte, namen ons mee langs negen stappen in het creatieve proces, vormgegeven als Creatiewijzer. Vanuit een praktijkvoorbeeld lichten zij het begeleiden van creatieve processen van kinderen toe.

Creatief denken is een vaardigheid die je kunt aanleren en stimuleren. Het betekent dat je denkstrategieën toepast die je helpen om buiten je gebaande kaders te denken. Dit stelt je in staat om anders te kijken, anders te denken waardoor je open staat voor nieuwe ideeën.

Willen jullie als school ook aan de slag met creative processen? Neem contact op met onderwijs@nieuweveste.nl 

 


 

Kijken naar kunst - Kijken kan je leren

 

 


Wat is kunst?

Zoals in onderstaand filmpje wordt verteld kan zelfs het woordenboek het niet in twee zinnen uitleggen. Het Klokhuis legt het heel mooi uit! Ook leuk om met je klas te bekijken!

 

 


Naar het theater gaan? Zo moet dat!

Gaan jullie met de klas naar het Theater? In dit filmpje van Het Laagland vertellen Juul en Belle hoe dat gaat. Mag je net als in de bioscoop lekker popcorn eten? en kletsen? Na het kijken van dit filmpje weet je klas precies hoe het zit! Veel plezier!

 


Welkom in het Theater

Hoe gaat het als je naar het theater gaat? Mag je je telefoon gebruiken? Mag je eten in de zaal? Waar laat je je jas? Kijk dit filmpje met je klas als je naar het theater gaat of het theater bij jullie op bezoek komt!

 


De Rattenvanger van Hamelen - Verteltheater


Blind date met een kunstwerk - Stedelijk museum

 

 


Beeldlezen - Stedelijk museum

 

 


Breda, bekijk't - Stedelijk museum

 

 


Nassauwandeling - Stedelijk museumKindertour - Blind walls Gallery