Onderwijs » Basisonderwijs

Kunst & cultuur op school 4080

Nieuwe Veste zet zich in om samen met de culturele aanbieders in Breda aanbod te ontwikkelen en aanbieden passend in het onderwijs. Dat doen we door:

1. het geven van advies aan scholen over hoe ze hun cultuureducatie in kunnen richten van het ontwikkelen van een plan tot het uitwerken van het jaarprogramma
2. het begeleiden bij het aanvragen van subsidies zoals MuziekImpuls
3. het ontwikkelen en uitvoeren van aanbod op vraag van de school, waar mogelijk door / met culturele aanbieders uit Breda
4. het organiseren van de Ontdekking - het cultuurmenu voor het basisonderwijs
5. het uitzetten van scholing voor leraren in CultuurAcademie Breda

Voor informatie kunt u mailen naar onderwijs@nieuweveste.nl

 

Maatwerk is ons credo

Nieuwe Veste werkt vraaggericht. De coördinatoren van afdeling Onderwijs en vakdocenten denken mee, vullen aan, ondersteunen en/of voeren uit. Nieuwe Veste beschikt over een breed netwerk van vakkrachten: professionele kunstenaars, theatermakers, dansers en muzikanten met ervaring in het onderwijs. We werken altijd op maat, dus in overleg met de school, de icc-er, leerkracht.

Onze boodschap aan het onderwijs is: ‘je hoeft het niet alleen te doen’. Samen met de school kunnen we de kinderen een breed spectrum aan cultuur laten beleven. We brengen expertise naar de klas. We geven leerkrachten inspiratie en tips en tools om zelf actiever met kunstdisciplines en culturele onderwerpen aan de slag te gaan in de les. We ondersteunen de icc-er bij het praktisch maken van een doorlopende leerlijn. Maar we helpen ook mee bij het organiseren van bijzondere workshops, lessen en projecten.