Onderwijs » Voortgezet onderwijs

Kunst & cultuur op school

Talent ontdekken
Onze slogan zegt het al: bij Nieuwe Veste kun je meer. Je kunt bij ons terecht voor muziek, dans, theater, beeldend, schrijven, audiovisuele producties en kijken naar kunst. Onze professionele vakdocenten hebben jarenlange expertise in het verzorgen van workshops, projecten of lessenseries. Zij weten onvermoede talenten uit de leerlingen te halen. Plezier in wat je doet staat daarbij voorop.

Aanbod op maat
Nieuwe Veste werkt al jaren samen met vele basisscholen, het voortgezet onderwijs en het MBO. Dat gebeurt op de scholen zelf en/of op Nieuwe Veste en The Loads. Soms gaat het om een verrassende kennismaking, een andere keer om een opfrissende vernieuwing of een verdieping van diverse creatieve disciplines. Doorgaans formuleert de school de vraag en in overleg ontwikkelen wij samen met de school het aanbod.

Nieuwe Veste geeft advies, ondersteuning en voorlichting bij het opzetten van projecten voor het voortgezet onderwijs. In samenwerking met docenten en kunstcoördinatoren worden projecten ontwikkeld die plaats vinden op school of bij Nieuwe Veste. Denk daarbij aan het organiseren van workshops die gekoppeld worden aan een thema, projectweek of jubileum.

Nieuwe Veste is gespecialiseerd in het opzetten van projecten toegespitst op een specifieke vraag. We denken graag met je mee en ondersteunen ook bij het uitzetten van een naschoolse cursusactiviteit op eigen locatie. Daarnaast zijn er tal van samenwerkingsprojecten met andere instellingen, zoals de Bibliotheek, GGD en het Stedelijk Museum.

Heb je vragen of ideeën? Bel of mail ons gerust!