Onderwijs » Kunst & Cultuur op School » Scholen » Online lesmethodes

Online lesmethodes

Op deze pagina staat een overzicht van onlinelesmethodes voor Dans, Beeldend, Drama en muziek met een doorlopende leerlijn.


Muziek

123Zing

Doelgroep: alle groepen + peuters
Opzet van de methode: doorgaandeleerlijn per 2 jaargroepen: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
Kosten: € 95,00 basiskosten + € 2,00 per leerling
Proefperiode: Gratis 2 maanden proberen
Trainingen aangeboden: JA
Omschrijving: 123ZING is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs waarmee elke leerkracht structureel én met plezier muziekles kan geven. ​De methode biedt aansprekende liedjes en lessen waarbij alle muzikale domeinen en genres aan bod komen. Van pop- en elektronische muziek tot wereldmuziek, jazz en klassiek.
De methode geeft de leerkracht enerzijds houvast door het volgen van een doorlopende leerlijn en biedt anderzijds de vrijheid om het hele jaar door thematische en vakoverstijgende liedjes en lessen in te zetten. Ervaar het plezier van samen muziek maken. Vast op het rooster of zomaar tussendoor.​ ♪ Leren over muziek door te doen! ♪

Website: https://www.123zing.nl

 


Eigenwijsdigitaal

Doelgroep: alle groepen + peuters
Opzet van de methode: 120 lessen voor alle groepen in een complete doorgaande leerlijn gebaseerd op het SLO- leerplankader.
Kosten: € 75 basistarief en € 1,80 per leerling per jaar.
Proefperiode: Gratis proefomgeving
Trainingen aangeboden: JA
Omschrijving: Eigen-wijs Digitaal is de complete digitale muziekmethode voor het digibord in de klas. Het bevat lessen voor alle groepen én de grootste verzameling van de leukste kinderliederen voor de basisschool. De lessen zijn afkomstig van de methode Moet je Doen maar zijn volledig vernieuwd met video’s en nieuwe muziek. Zing-wijs: ruim 500 liedjes en karaokeversies uit Eigen-wijs, Kleuter-wijs, Moet je doen en een schat aan nieuwe Engelse liedjes voor de Engelse taalles.

Website: https://www.eigenwijsdigitaal.nl