Onderwijs

Peuter Kunst Carrousel

Kinderen leren het meeste in de eerste vier jaar van hun leven. De peuterfase is hét moment om de basis te leggen voor de ontwikkeling van creativiteit en flexibiliteit. De Peuter Kunst Carrousel sluit hier mooi op aan.

Peuter Kunst CarrouselPeuters die de wereld om zich heen ontdekken door middel van muziek, dans, beeldend en theater, vormen spelenderwijs een stevige basis, waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Emotionele ontwikkeling
De ‘Peuter Kunst Carrousel’ bestaat uit verschillende workshops waarbij de emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd, zoals expressie en fantasie. Dat geldt ook voor de grove en fijne motoriek. Zo leveren de workshops een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling door beleving van het jonge kind.

Aansluiting bij het onderwijs
De ‘Peuter Kunst Carrousel’ is voor kinderen van 2 ½ - 4 jaar en is een mooie voorbereiding op het basisonderwijs. Op deze manier wordt de doorgaande leerlijn naar voren toe uitgebreid.

21st Century Skills
Met de huidige ontwikkelingen in het onderwijs en de focus op ‘21st Century Skills’ zet de ‘Peuter Kunst Carrousel’ vooral in op creativiteit en flexibiliteit. Deze vaardigheden worden steeds belangrijker in een snel veranderende samenleving.

Workshops
Instellingen kunnen per discipline een reeks van vier workshops ‘Muziek’, ‘Dans’, ‘Beeldend’ en ‘Theater’ afnemen. Bij elkaar zijn dat 16 workshops in 16 weken. De docenten geven de workshops op de locatie van de instelling. Een workshop duurt 45 minuten (en 15 minuten voorbereiding).

Korting
Als er twee keer 16 workshops worden afgenomen aan twee groepen gedurende 16 weken is er een aanzienlijke korting mogelijk. Voorwaarde is dat de tweede groep in hetzelfde gebouw of op een nabijgelegen locatie zit.

Maatwerk
Naast de 16 workshops is het ook mogelijk om maatwerk te leveren. Bijvoorbeeld een kennismakingsrondje van de vier disciplines in vier workshops of een ochtendprogramma met ‘muziek’ en ‘beeldend’ bij Nieuwe Veste in de Molenstraat.

TARIEVEN


Contact
Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact op.
Janneke Slot
E: j.slot@nieuweveste.nl
T: 0646612380
Consulent doelgroep 0-4 jaar
Peuter Kunst Carrousel en maatwerk voor peuters