Programma’s die door Corona niet door kunnen gaan

Wat te doen met programma’s die niet doorgaan vanwege Corona?  en hoe vertaalt zich dat in je budget? 

Het budget wat je voor dit jaar gereserveerd had voor Cultuur Educatie blijft staan. Het is immers het cultuurbudget wat voor dit jaar op de begroting van je school staat. Door de aanbieder nu alvast te betalen voor het geplande programma met daarvoor in ruil een voucher, borg je die uitgave op de begroting van dit schooljaar.  

Als het voor de aanbieder niet mogelijk is om vouchers uit te geven omdat het programma volgend schooljaar niet kan worden uitgevoerd dan betekent het dat je een stukje cultuurbudget van dit jaar overhoudt. Hevel dit over als extra budget voor het volgende schooljaar. Dus niet in plaats van. Voor volgend schooljaar is er namelijk opnieuw een cultuurbudget beschikbaar, geld wat bedoeld is voor cultuureducatie. Zorg dat je dat budget veilig stelt.  

Hoe te handelen?  

Neem contact op met de aanbieders en bespreek met hen hoe jullie dit samen oplossen: wel of geen vouchers? Een alternatief programma? Als je vouchers krijgt maak daarvan dan een aantekening in het logboek van jullie eigen KCEgids / Educatiewijzer Breda-omgeving onder tabblad ‘logboek’.   

Worden er geen vouchers uitgegeven en houd je daardoor budget over van dit schooljaar voer dat dan op als extra budget voor komend schooljaar.  In jullie KCE-omgeving onder tabblad ‘budget’ kun je handmatig een extra budget toevoegen en dat een naam geven. Noem het bijvoorbeeld ‘overhevelen resterend budget vorig schooljaar'.   

Dat bedrag komt dus straks bovenop je nieuwe budget en geeft je daarmee extra bestedingsruimte.   

Tip: Wordt het lastig om straks de (inhaal) programma's gepland te krijgen naast het nieuwe Ontdekkingprogramma voor komend schooljaar of past het niet meer bij de thema’s die dan gaande zijn op jouw school? Overweeg dan eens om een cultuurdag op je school te organiseren met inzet van al het in te halen aanbod (of een alternatief daarvoor van de aanbieders). Je zou de dag kunnen omlijsten met cultuurlessen door eigen leerkracht met gebruikmaking van het mooie digitale lesmateriaal wat daarvoor in dit Coronajaar is ontwikkeld en veelal gratis toegankelijk is. Je kunt een selectie daarvan vinden op onze website.  Zo’n dag kan een feestje worden waarbij je al het moois van kunst en cultuur viert wat er dit jaar zo node gemist werd.  

Jouw consulent kan je ondersteunen bij het organiseren daarvan!!!