Schippers&vanGucht Aanbieder aan het woord

Goedendag.

Wij zijn Schippers&vanGucht, theatermakers uit Breda. Misschien ken je ons al van De Vervelende Bus, Held op Sokken, Warnet, Molman, Radio Walvis en zeer recent nog Radman.

Wij maken theatervoorstellingen en theatrale ervaringen voor iedereen, en speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Dat doen we niet zomaar in het theater, maar meestal in een bijzondere setting: in een theatrale installatie die speciaal voor die ene voorstelling is ontworpen. Soms is dat in een container, dan weer een reuzenrad, een bus of een minitheatertje in een grote hoepelrok. Daarmee komen we in de klas, naar de school of staan we op een speciale locatie waar jij dan met je leerlingen naar toe komt: op een plein of op de stoep van het theater: iedere keer anders, altijd verrassend.

In al onze voorstellingen doen we een beroep op de fantasie en het inbeeldingsvermogen van de kijkers. Wij geven geen sluitende antwoorden op stellingen en zetten je zelf aan het puzzelen. We serveren geen hapklare brokken, maar doen een appel op een actieve kijkhouding waardoor je de ervaring niet alleen beleeft, maar ook zelf maakt: in je hart en in je hoofd. Onze theatrale ervaringen worden begeleid door een uitgebreid workshop programma dat een goede voorbereiding, naverwerking of omlijsting biedt. Dat geeft zowel de leerkracht als de kinderen houvast en een open mindset om de voorstelling optimaal te genieten.

Graag zien we je terug op al onze locaties en in al onze installaties. Kijk eens op onze website voor een indruk van onze krachtige beeldtaal en onze voorstellingen en workshops. Mail ons met vragen, opmerkingen, voor speciaal aanbod of ontwikkeling van aanbod op maat. Wij helpen je graag.

Groet, Jellie, Myriam, Joanne en Dorine (samen Schippers&VanGucht)

www.schippersenvangucht.com |  dorine@schippersenvangucht.com
06-48182593