Onderwijs

Theaterra(d)t

Nieuwe Veste centrum voor de kunsten, Bibliotheek Breda en Podium Bloos werken samen om de drie basiselementen van theater te introduceren in één project: ‘Theaterra(d)t: MAKER, UITVOERING EN PUBLIEK’ voor het voortgezet onderwijs.

Theaterra(d)t geeft een beeld van drie componenten die belangrijk zijn bij het meemaken en maken van theater. Theater omvat dans, toneel en andere vormen van podiumkunsten.

Kennismaking met podiumkunsten
Om leerlingen op een actieve manier kennis te laten maken met podiumkunsten wordt er gewerkt met makers die interactief theater maken. Leerlingen ontmoeten een theatermaker, theaterrecensent en krijgen een workshop rolbeleving met elementen uit de voorstelling van de maker. Als afsluiting gaan ze naar een voorstelling van de maker. Dan is het theaterra(d)t rond. 

Maak het mee en wordt een theaterra(d)t
Theaterra(d)t sluit aan bij het vernieuwd CKV waarin het beleven van het maakproces meer centraal staat. De lessen kunnen tevens een inspiratiebron zijn voor een eigen onderzoek van leerlingen, bijvoorbeeld naar amusement en engagement of feit en fictie. Daarnaast kan het een verdieping zijn voor een project of theaterklas.

Deelnemen
Mencia Mendoza en OLV nemen momenteel al deel aan Theaterra(d)t, maar we zoeken nog extra scholen om deel te nemen.

Nodig: - minimaal 4 blokuren om deel te nemen aan alle onderdelen van het project
  - 1 voorbereidend moment om leerlingen te informeren over het project
Extra:

lesmateriaal bij de workshops recensie/ handleiding docenten/ handleiding leerlingen

 

            

Interesse of vragen?
Neem contact op Rose Noël: r.noel@nieuweveste.nl