Onderwijs

Voor leerkrachten

Nieuwe Veste biedt op verschillende manieren ondersteuning aan scholen en schoolteams. Zo kunnen we adviseren en ondersteunen bij het kiezen en implementeren van lesmethodes en doorlopende leerlijnen in één of meerdere disciplines. Nieuwe Veste verzorgt teamtrainingen, bijscholings- en inspiratie bijeenkomsten voor leerkrachten en trainingen rondom een bepaalde discipline of techniek en  inspirerende workshops rondom een bepaalde lesvorm of een thema.

Teamtraining
Stel, je wilt als school één of meerdere kunstdisciplines structureel aanpakken. Dan kun je kiezen voor de aanschaf of verdieping van een methode en externe ondersteuning zoeken.  Nieuwe Veste heeft de ervaring dat dit schoolbreed veel in beweging zet. Cultuureducatie krijgt een impuls, doordat je er met z’n allen mee bezig bent. Leerkrachten verleggen hun grenzen en kunnen hun kwaliteiten beter inzetten d.m.v. teamtrainingen. Leerlingen komen in aanraking met een inspirerende creatieve omgeving, met creatieve disciplines, materialen, instrumenten en technieken en met kunstenaars.

123ZING
Nieuwe Veste vindt het belangrijk om goed, leuk en modern zangonderwijs onder de aandacht te brengen bij de basisscholen. Daarom zijn we een samenwerking gestart met stichting 123zing. Via teamtrainingen en korte bijscholingscursussen van leerkrachten kan iedere basisschool in korte tijd het zangonderwiis weer een nieuwe impuls geven; met handige oefeningen en tips en tricks kunnen alle leerkrachten op een laagdrempelige manier weer lekker gaan zingen met de klas.
123ZING maakt gebruik van een digitale leeromgeving. Leerlingen kunnen ook thuis inloggen om oefeningen te doen en liedjes te zingen. Ook komen er steeds weer nieuwe liedjes bij.

De eerste school die met 123zing is gaan werken is de St. Josephschool ( 2013). Inmiddels mogen De Werft, de Spoorzoeker, de Weilust en de Wisselaar zich ook 123zing school noemen( 2014). Het komende schooljaar zullen ook de Fontein, JF Kennedyschool, Dirk van Veen, De Rosmolen en de Boomgaard zich gaan bekwamen in de 123zing methode.

Nieuwe Veste heeft drie muziekdocenten die zich gespecialiseerd hebben in 123zing. Informeer naar de mogelijkheden en mail naar onderwijs@nieuweveste.nl

Ook is het mogelijk eerst een gratis proefabonnement af te sluiten.
Meer informatie over 123zing is te vinden op www.123zing.nl.

Intern Cultuur Coördinator
Een Intern Cultuur Coördinator (ICC'er) helpt de school cultuureducatie te integreren in de schoolvisie en de schoolactiviteiten. Scholen kunnen ervoor kiezen één of twee teamleden als ICC'er verantwoordelijk te maken voor cultuureducatie in het onderwijsprogramma. In de training staat de ontmoeting tussen het onderwijs, het culturele veld en de erfgoedsector centraal en worden handreikingen gegeven om de samenwerking te bevorderen. De deelnemers aan de ICC- training ontvangen aan het eind van de training het certificaat Interne Coördinator Cultuureducatie.
Meer informatie

Meer weten? Neem contact met ons op!