Wat doen we met groep 8?

Wat doen we met groep 8?

We krijgen veel vragen van leerkrachten over groep 8. De meeste culturele activiteiten zijn niet doorgegaan en/of de geplande musical wordt afgelast. Doorschuiven en later inhalen is voor groep 8 geen optie.

Om ervoor te zorgen dat het voor groep 8 toch nog wat cultuur kan meepikken en het bestemde cultuurbudget ook daadwerkelijk dit schooljaar nog aan cultuureducatie besteed wordt, zou je kunnen kiezen voor een cultuurdag, waarop meerdere workshops op 1 dag plaatsvinden. Vrijwel alle aanbieders staan er voor open om iets dergelijks te organiseren op maat. Nu het beter weer wordt, zijn activiteiten ook prima buiten op het schoolplein te doen.

Zou je op zo’n dag verschillende disciplines aan bod willen laten komen, maar toch alles met 1 aanbieder alles willen afstemmen , dan kunnen onder andere Skoolworkshop of Nieuwe Veste dit uitstekend voor je regelen.

Krijg hier een idee van de mogelijkheden bij Skoolworkshop https://skoolworkshop.nl/workshops/cultuurdag

Wel of geen musical
Misschien is er al een mooi alternatief bedacht op jullie school of is er een manier gevonden om toch een feestelijke afsluiting te doen met groep 8, maar als de musical niet door gaat, missen de leerlingen van groep 8 een bijzonder en verrijkend creatief proces. Belangrijke culturele competenties in dit creatief proces waaronder presenteren, komen dan wellicht niet meer aan bod voor hen. Diverse aanbieders hebben projecten/workshops die digitaal/online aanbod hebben, maar ook in aangepaste vorm op school.

Ter inspiratie twee mogelijkheden:

  1. Maak een film met je klas. Het eindresultaat kan online worden bekeken , tijdens een online meeting ,waarbij je ouders/opa’s , oma’s etc kunt uitnodigen. Neem contact op met jouw consulent om hiervoor de juiste aanbieder te vinden.
  2. Maak een lied/popsong met je klas: Doorloop het creatieve proces in een songwriting project ( en presenteer het resultaat online ).Culturele aanbieder: Tightest Studio/Elmar Peters kan dit prima verzorgen.

Neem vrijblijvend contact op met je consulent als je graag wil dat we meedenken over een mooi alternatief voor de schoolmusicial van groep 8 en om in contact te komen met de meest geschikte aanbieder.

Heb je zelf een goed idee ,waarmee je ook andere scholen kunt inspireren ,laat het ons weten !

Succes!