Onderwijs » Voortgezet onderwijs » Workshops, lessen & projecten

Workshops, lessen & projecten

Nieuwe Veste ontwikkelt in samenwerking met scholen kennismakingsworkshops, verdiepende lessenseries en speciale projecten waarin leerlingen actief aan de slag gaan met een of meerdere van de volgende culturele disciplines: muziek, theater, dans, beeldende kunst, architectuur en design, media en fotografie, literatuur en erfgoed. Nieuwe Veste is sterk in het ontwikkelen van multidisciplinaire en vakoverstijgende projecten.

De activiteiten worden ontwikkeld rondom een thema, discipline en/of techniek en kunnen schoolbreed en/of vakoverstijgend worden ingezet. We hebben een aantal vaste producten, maar werken veelal op maat. De workshops, lessen en projecten worden gegeven door enthousiaste, ervaren vakdocenten van Nieuwe Veste. Zij spelen in op de samenstelling en het niveau van de groep die ze voor zich hebben en passen de activiteiten daarop aan.


Nieuwe Veste heeft in Breda een verbindende taak op het gebied van cultuureducatie. Dit houdt in dat wij scholen en culturele instellingen met elkaar in contact brengen. In de Cultuurwinkel is het aanbod van de lokale culturele aanbieders samengebracht. Hier kun je eenvoudig vinden wat je zoekt door te selecteren op vak, discipline en niveau. 

Een workshopdag of -reeks op maat
Voor veel scholen organiseert Nieuwe Veste een cultuurdag of een workshopreeks. Daarbij is er een keuze uit een groot aanbod van workshops. Workshops die bij Nieuwe Veste plaats kunnen vinden of bij de andere culturele instellingen in Breda. Op basis van de behoefte van de school stellen wij een programma samen.

Aanvraagformulier workshopdag of - reeks
Zit er niet bij wat je zoekt of heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.