Samen met » Kamermuziek 2018 - 2019 » 14 december 2018: Noé Inui, Vassilis Varvaresos en Chiara Tissen

14 december 2018 Noé Inui, Vassilis Varvaresos, Chiara Tissen

Schubert meets Goethe
In dit afwisselende muzikaal-literaire programma wordt een link gelegd tussen muziek en literatuur, tussen de werken van  Franz Schubert en die van Johann Wolfgang von Goethe. Nadat zij in 2012 hun eerste gezamenlijke optreden hadden beëindigd, was het voor deze muzikanten meteen duidelijk dat deze samenwerking niet van tijdelijke aard zou zijn, zózeer voelen zij elkaar aan, zo zijn zij één tijdens hun concerten. Iets wat tot achterin de zaal zicht- en hoorbaar is.

De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Na zijn studies in New York en Parijs vielen hem nog diverse internationale prijzen ten deel.
De Grieks-Japanse violist Noé Inui (1985) rondde zijn studies af in Parijs, Karlsruhe en in zijn huidige woonplaats Düsseldorf en won ook diverse internationale prijzen. Deze avond worden de twee musici literair bijgestaan door actrice Chiara Tissen die de acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht volgde. Ze speelde bij  gezelschappen als Het Nationale Toneel, Het RO-Theater, Oostpool en het NNT.

Uitvoerenden
Noé Inui, viool
Vassilis Varvaresos, piano
Chiara Tissen, teksten
 
Programma
Werken als Grand Caprice on Erlkönig, Mephisto’s Waltz,  Rondo Brillant, Ständchen en Fantasy voor viool en piano worden gelardeerd met gedichten, waaronder ‘Erlkönig’, en fragmenten uit brieven, zoals uit ‘Die Leiden des jungen Werther’.

Ga naar Kaartverkoop voor een ticket of ga naar Abonnement om een abonnement te nemen op alle Kamermuziek concerten.