Projecten

21-05-2017-nieuws

Makersbase tijdens de Open Dag van Nieuwe Veste
21 mei 2017
Op zondag 21 mei is het Open Dag bij Nieuwe Veste. Alle deuren in het gebouw staan open en je kunt van alles uitproberen en beleven. Een mooi moment om te ontdekken wat Nieuwe Veste allemaal doet op het gebied van Taal, Creativiteit & Kunst. Natuurlijk tonen wij je ook graag ook de mogelijkheden van de Makersbase 
De Makersbase is op 2 manieren vertegenwoordigd. Wil je snel zicht krijgen van de brede scope van Nieuwe Veste, sluit je dan aan bij een van de speedtours. Wil je meer weten over het doel en mogelijkheden van de Makersbase, sluit dan zeker (ook) aan bij de korte presentatie om 13.30u.

Speedtours (start om 13.00 / 14.00 / 15.00 / 16.00 uur, vanaf de receptie van Nieuwe Veste)
In sneltreinvaart bezoek je nieuwe plekken en nieuwe functies van Nieuwe Veste. Stap binnen bij de gloednieuwe Makersbase, maak kennis met PakhuisB en met de nieuwe loketten van de Bibliotheek. Het eindpunt leidt altijd naar een presentatie op het Cultuurplein!

Cultuurplein presentaties:13.30 Makersbase presents!
Kijk, luister en doe mee! Nieuwe Veste doet zoveel meer dan het aanbieden van lessen en cursussen. Kijk naar mini-presentaties waarin we laten zien hoe we ook op scholen, in de wijken en dorpen jeugd, jongeren én volwassenen informeren, verbinden en inspireren met Taal, Creativiteit en Kunst. De kinderburgemeester Kim van Bragt komt om 13.30 uur de presentaties op het Cultuurplein openen en dan gaan wij direct van start:

Benieuwd hoe ook jij gebruik kunt maken van de gloednieuwe Makersbase? Moderne en traditionele technieken komen hier samen. Denk aan 3D-printen, robotica, lasersnijden en vloggen. Het is een open, toegankelijke plek waar creëren en samenwerken centraal staan. Makersbase presenteert hier het aanbod voor en door jongeren in onderwijs en vrije tijd en vertelt bovendien waarom deze plek voor iedereen een avontuur is!
 
Maak het mee op zondag 21 mei van 12 - 17.00u, je kunt zo binnenlopen. De Open Dag is gratis!