Projecten

Machines

In de Makersbase zijn er diverse machines die je kunt reserveren om jouw idee op uit te werken! Onder begeleiding van een van onze coaches wordt jouw idee een creatie. Om zeker te zijn van een plek met genoeg tijd kun je het beste reserveren!

De Laser snijder

De lasersnijder is een apparaat die d.m.v een sterke laserstraal door materiaal heen brandt of een laagje wegbrand. De lasersnijder wordt aangestuurd door Adobe Illustrator. Met de lasersnijder kun je diverse materialen bewerken, je mag ook je eigen materiaal meenemen. Als je geen Adobe Illustrator hebt kun je via Inktscape ook je ontwerp maken. Dit is een gratis ontwerp programma.  Als je zelf al een bestand meeneemt naar de Makersbase kun je het beste een: AI/ PDF meenemen.  De laser snijdt hout en plexiglas tot 1 cm dik. Graveren kan op vrijwel elk materiaal. Wat dacht je van een tompoes met een persoonlijke boodschap erin gegraveerd of een spiegel met een bijzondere gravure?
Machine details:
Spirit Laserpro 30 Watt, maximale afmeting werkstuk: 74*46 cm.
Gebruik van de lasersnijder kost €5,- per 10 minuten, €30,- per uur en €75,- per dagdeel.
Een dagdeel is 3 uur.
                                                                                          
De 3D printer
In de Makersbase hebben we verschillende 3D printers. Een 3D printer is een apparaat die plastic verwarmt en spuit in de vorm die jij ontworpen hebt. Het materiaal heb je in verschillende leuke kleurtjes! Het ontwerp maak je in een 3D ontwerpprogramma zoals bijvoorbeeld Tinkercad, dit is een gratis programma. Je kunt ook een ontwerp van internet downloaden en dit meenemen naar de Makersbase. Als je een bestand meeneemt naar de Makersbase kun je het beste een: STL, OBJ, DAE of AMF bestand meenemen. De 3D printer gebruikt kunststof draad (PLA), waarvan we diverse kleuren op voorraad hebben. Print je eigen onderdelen voor een project, print een vervangend onderdeel voor speelgoed of huishoudelijke apparaten of print gewoon iets leuks dat je gedownload hebt.
Machine details:
In de Makersbase zijn 2 Ultimakers orginals en 1 Ultimaker 2. Sinds kort is er harsprinter in de Makersbase, wil je hier informatie over? Vraag erna bij de coaches!
Maximale afmetingen werkstuk 20*20*20 cm.
Gebruik van de 3D printer kost €3,50,- per half uur en €12,- per dag deel. Daarnaast betaal je voor het materiaal dat je verbruikt €0,25,- per gram.
Een dagdeel is 3 uur.
                                                                                             
De Stickersnijder
De stickersnijder is een apparaat die jouw vector tekeningen in folie snijdt en dan houd je uiteindelijk een sticker over. Je kunt deze stickers gebruiken voor op bijvoorbeeld je fiets, het raam, je auto of je kunt er een shirt mee bedrukken. De grote stickersnijder wordt aangestuurd met EasySign. Je kunt in Illustrator, Coreldraw en Inkscape een ontwerp maken en dit opslaan als PDF/ AI bestand. In de Makersbase is naast een grote stickersnijder ook een kleinere. Op deze stickersnijder kun je kleine vector tekeningen snijden, deze stickersnijder wordt vaak gebruikt om T-shirt folie te snijden. De kleine stickersnijder wordt aangestuurd door silhouette studio. Als je zelf een bestand meeneemt kun je het beste een : Adobe/ PDF meenemen. In de Makersbase hebben wij ook een hitte pers en hier mee bedruk je jouw eigen shirt met jouw stickers, dit is mogelijk met shirt folie wat je zelf kunt meenemen of hier beschikbaar is.
Machine details:
Jaguar IV. Maximale breedte 132 cm, lengte onbeperkt.
Gebruik van de stickersnijder kost  €3,- per 10 minuten, €18,- per uur en €55,- per dagdeel.
Een dagdeel is 3 uur.
                                                                                               
Voor vragen en reserveringen kan je contact opnemen met onze makerscoaches:
makerscoach@makersbase.nl of bel 06- 25 73 36 55


Downloads