Projecten

Bibliotheek weer geopend

De verbouwingswerkzaamheden in het gebouw van Nieuwe Veste aan de Molenstraat zijn afgerond en een groot deel van de bibliotheekcollectie staat weer op zijn plek. Vanaf nu kun je in bibliotheek centrum weer struinen door onze romancollectie. 

Centrale ingang
De ingang aan de Molenstraat is vernieuwd en in gebruik. Waar eerst twee ingangen waren, is dit nu één entree. Nieuwe Veste blijft ook toegankelijk vanaf het binnenplein aan de St. Janstraat. Vanuit beide ingangen kom je op het ontmoetingsplein. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift. 

Romancollectie terug
Bibliotheek centrum is weer geopend. De romancollectie, waargebeurde verhalen, groot letterboeken, science fiction & fantasy, young adults, luisterboeken en de Engelstalige romans worden in fases terug verhuisd naar bibliotheek centrum en inmiddels staat een groot deel van de collectie al weer terug. De terugplaatsing gebeurt in delen, dus het kan zijn dat de roman die jij zoekt, er nét nog niet is. In dat geval kun je deze natuurlijk gewoon reserveren. 

Inrichten
Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de inrichting van de Culturele Markthal. Naar verwachting is dit eind 2019 geheel afgerond. Tevens wordt er de komende maanden een nieuw horecapunt gecreëerd. 

Meer informatie
We houden je graag op de hoogte. In het gebouw staat informatie op de schermen en posters en kun je altijd bij de klantadviseurs terecht. De weg naar de Culturele Markthal is bijzonder en daarom hebben we een aparte website gemaakt: www.culturelemarkthal.nl. Uiteraard kun je alle informatie ook terugvinden op onze websites www.nieuweveste.nl en www.bibliotheekbreda.nl.
Vragen? Onze klantadviseurs helpen je graag. Je vindt ze op het nieuwe ontmoetingsplein.