Samen met » Verhalen uit de ACT » Bij jou in de buurt

Bij jou in de buurt

Onze organisatie is aan het veranderen en komt graag naar je toe. We brengen onze medewerkers, producten en diensten dichter bij jou. Dan kun jij kunst & cultuur beleven.
 
Zo zijn er twee bibliotheken opnieuw ingericht met belevingswerelden, zijn er diverse Haal- en Brengpunten waar je gemakkelijk je materialen kunt reserveren en terugbrengen. Kan je overal en op elk moment een popup bibliotheek in de stad tegenkomen en zijn er mogelijkheden voor Bibliotheek aan Huis. Daarnaast hebben we op ruim 17 scholen Bibliotheek op School gerealiseerd. Ook kun je op diverse scholen en andere locaties lessen en cursussen Muziek, Beeldend, Theater, Dans, Schrijven en combinaties hiervan volgen. Lekker dichtbij huis, zodat kinderen er gemakkelijk zelf naartoe kunnen. Bijna alle basisscholen in Breda werken inmiddels met De Ontdekking, dit is een kunstmenu waar we samen met bijna alle culturele partners in Breda inhoudelijk samenwerken voor een mooi cultuurprogramma op school. Er valt altijd wel wat te beleven, het hele jaar door zijn we een podium waar je je talenten kunt laten zien. We zijn te vinden in onze eigen locaties en bijzondere andere locaties. Kijk maar eens in onze agenda en kom zeker kijken, luisteren en meedoen!
 
De Ontdekking
De Ontdekking is een kunstmenu voor alle basisscholen in Breda. Hierin werken bijna alle culturele partners in Breda samen en stemmen zij hun aanbod inhoudelijk af. De Cultuurwinkel coördineert hierbij de organisatie. De meeste basisscholen in Breda volgen het programma van De Ontdekking. In alle groepen 6 die deelnemen aan dit programma komt een kunstenaar, een muzikant, een theaterdocent of een danser in de klas. Bij het onderdeel muziek krijgen kinderen de kans om een heuse popgroep te vormen, ze schrijven hun eigen nummer en voeren het ook echt op. De kleuters gaan in het programma ‘Waarizzutnou? Tochweer?’ mee op een avontuurlijke zoektocht door de Grote Kerk en daar is genoeg te horen, te zien, te zingen en te beleven.
 
Proeftuin en Kunstenmakers
Houd je van bewegen, muziek maken, dansen, zingen, verhalen verzinnen, knutselen of tekenen? Doe dan mee met de Proeftuin of Kunstenmakers. Lekker dicht bij jouw huis. Dat is wel zo handig!
 
Instrumentlessen
Naast de diverse cursussen hebben we ook een aanbod aan instrumentlessen bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op onze website bij het gewenste instrument.
 
Haal- en Brengpunten
Graag lekker dichtbij je boeken ophalen en wegbrengen? Reserveer je boeken via http://www.bibliotheekbreda.nl en pik de boeken op bij jou in de buurt. Op de site vind je een overzicht van alle haal- en brengpunten.
 
Bibliotheek aan huis
Lukt het niet meer om naar de bieb te komen of naar een haal- en brengpunt? Dan komen vrijwilligers graag langs om je bestelling te halen en te brengen.
 
Bibliotheek op School
Alle Bredase basisscholen krijgen een Bibliotheek op School aangeboden . Daarnaast worden scholen inhoudelijk ondersteund en geadviseerd over het taalbeleid door een leerconsulent van de Bibliotheek Breda.
 
Pop up!
Een bibliotheek die opeens opduikt tijdens een verhalenavond of een expositie. Dat is een pop up bieb. Je gaat ze steeds vaker tegenkomen in Breda.
 
Taal & Werk
De bibliotheek ondersteunt werkgevers en  werknemers met taalcursussen, informatie, coaching , werkplekken, activiteiten , leesclubs en boeken om jezelf te blijven ontwikkelen.
 
Digitale Bibliotheek
De digitale bibliotheek biedt een groot aantal digitale informatiebronnen aan die in de bibliotheek en daarbuiten te gebruiken zijn. Wanneer je lid bent van de bibliotheek krijg je toegang tot een ruim aanbod e-books en maak je thuis gebruik van digitale bestanden zoals de Uittrekselbank en online cursussen.
Bezoekers van de bibliotheek krijgen onder andere via Pressreader toegang tot 4.000 internationale dagbladen, luisteren via Muziekweb naar duizenden muziektracks en doorzoeken via Publiekwijzer in de collecties van honderden bibliotheken.