Samen met » Nederland Leest 2018 » Campuscollege

Campuscollege: langer leven en veroudering vertragen

Dinsdag 20 november 2018 | Theaterzaal van de campus, Emerweg 27, Breda | 19.30 uur | gratis | Aanmelden

Spreker: dr. Kris Verburgh

Over de toekomst van voeding, geneeskunde en biotechnologie

Wat zijn belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde en biotechnologie? Hoe kunnen we het verouderingsproces vertragen en zelfs omkeren?

In dit Campus College bespreekt de Vlaamse arts, onderzoeker en bestseller-auteur Kris Verburgh de toekomst van de geneeskunde en biotechnologie, en hoe nieuwe therapieën ons kunnen helpen om gezond te blijven.

Verburgh vertelt over nieuwe biotechnologieën die veroudering kunnen omkeren, en die het potentieel hebben om onze levensduur, gezondheidszorg en maatschappij drastisch te veranderen en legt uit wat de rol van onze voeding daarbij is.

Met De Voedselzandloper, waar in Nederland ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht, zorgde Kris Verburgh voor een nieuwe voedseltrend met een enorme impact. De Nederlandse ‘Schijf van vijf’ en de Belgische ‘Voedingsdriehoek’ kwamen stevig ter discussie te staan. Als spreker/presentator verzorgt hij inspirerende lezingen over kosmologie, de evolutietheorie en de invloed van voeding op het verouderingsproces. 

Desgevraagd zegt Kris Verburgh over het aanstaande Campus College: “Ik hoop met mijn verhaal jonge mensen te inspireren en te motiveren om zich te verdiepen in wat ik noem de derde technologische revolutie – die van de biotechnolgie. Een revolutie waar we allemaal mee te maken krijgen en die ons leven en welzijn ingrijpend gaat veranderen…”