Samen met » Een Creatieve Zomer » Deelnemers en hun werk

Deelnemers Een Creatieve Zomer

Een kleine selectie van de deelnemers aan 'een creatieve zomer' en hun werk.
Maak kennis met de creativiteit van:

Emily Pals-Reiniers

 


Maker: Emily Pals-Reiniers
Leeftijd: 46 jaar
Wijk: Zandberg
 
Sinds een aantal jaar ben ik gegrepen door het schilderen met olieverf. Ik schilder realistisch maar met een vlotte en energieke toets. Mijn onderwerpkeuze is gevarieerd: landschappen, portretten, huiselijke tafereeltjes. Ik schilder in mijn eigen atelier, bij de Nieuwe Veste of en plein air - ergens in de buitenlucht. Het contrast tussen natuur en het menselijke aspect hierin intrigeert me op dit moment zeer. Dit schilderij - olieverf op doek, 50x120 cm - brengt mens en natuur samen.
 
Meer werk van Emily is te zien op Instagram: @empathicdesign


Wendy Kooremans

 

Maker: Wendy Kooremans
Leeftijd: 34 jaar
Wijk: Haagse Beemden
 
Ik ben docent Omgangskunde en teken al zolang ik me kan herinneren. Naast lesgeven in het MBO onderwijs in Rotterdam houd ik me graag bezig met het creëren van illustraties voor kinderen en het schrijven van verhalen, gedichten en het aanwakkeren van creativiteit in anderen. Inspiratie haal ik uit mijn studenten, gekke levensvragen en mooie ontmoetingen met bijzondere mensen.


Trees Boin


 
Maker: Trees Boin
Leeftijd: 90 jaar
Wijk: Boeimeer
 
“Borduren is mijn passie! Daar kijk ik iedere dag weer naar uit. Als ik een vervelend huishoudelijk klusje moet doen, beloon ik mezelf door erna een uur te borduren, heerlijk!”


Linda SteenbergenMaker: Linda Steenbergen
Leeftijd: 33 jaar
Wijk: Liniekwartier

'Zoals een poppendokter poppen maakt, zo repareer en upcycle ik als spullendokter kringloopvondsten en persoonlijke gebruiksvoorwerpen. Zo maak ik boekenlampen van oude boeken, lijm ik scherven aan elkaar en weet ik wel raad met oude textielen. Het worden stuk voor stuk unieke producten die je echt niet meer wil weggooien!'


Marco van Tilburg

Maak kennis met de creativiteit van Marco van Tilburg

Maker: Marco van Tilburg
Leeftijd: 46 jaar
Wijk: Hoge Vught
 
'Ik ben beeldend kunstenaar op het gebied van schilderen en fotografie. Het is erg fijn jezelf in een schilderij te verdiepen en jezelf helemaal af te sluiten tot het klaar is. Bij de fotografie is het de enorme vrijheid die je hebt.'


Bert van Brakel

Maak kennis met de creativiteit van Bert van Brakel

Maker: Bert van Brakel
Leeftijd: 80 jaar
Wijk: Nieuw Wolfslaar
 
"Kunst is het zoeken naar nieuwe wegen om te communiceren."
"Schilderen is voor mij een heerlijk tijdverdrijf. Ik ben gehandicapt en aan huis gebonden. Elke week ga ik met de taxi naar de Bredase Schilderkring waar ik in goed gezelschap kan schilderen. Ik maak alleen schilderijen als mensen het me vragen. Het is fijn om iets te maken voor een ander. Ik werk nu aan een schilderij voor mijn cardioloog, als het af is stuur ik het in voor een creatieve zomer!"


Sanne Etienne

Maak kennis met de creativiteit van Sanne Etienne

Sanne Etienne
Leeftijd: 27 jaar
Wijk: Heuvel
 
"In de eerste maand van de corona maatregelen waren veel van mijn opdrachten stopgezet en ik zat ook van mijn andere werk thuis. Ik wou wel graag dingen blijven maken dus had ik een theepot voor mezelf beschilderd. Een paar vrienden vonden dat zo tof dat ik ook voor hun theepotten ben gaan beschilderen. Deze Alice in Wonderland theepot vind ik zelf de mooiste die ik heb gemaakt. Hij is vrolijk en kleurrijk en geeft me een vrolijk gevoel als ik er naar kijk."


Aloys Bekken

Maak kennis met de creativiteit van Aloys Bekken

Maker: Aloys Bekken
Leeftijd:73 jaar
Wijk: Overakker
 
"Deze brievenbus heb ik nu 4 jaar. Hoe ik ertoe kwam? Ik was een blok beton van de fundering van het afdak aan het stuk hakken toen de hakhamer het begaf. Toen zag ik dat er een lijf was ontstaan met een ijzeren pin die op de brievenbus stond. Intussen was ook de meterkast vernieuwd en had ik ineens twee ogen voor de brievenbus. Het is toch veel leuker thuiskomen met zo’n lachende brievenbus?"


Karin Nijenhuis

Een creatieve zomer: Karin Nijenhuis

Maker: Karin Nijenhuis
Leeftijd: 46 jaar
Wijk: Spoorbuurt
 
“Het schilderij 'weg van patronen' verbeeldt Roos die droomt van nieuwe wegen. Terugkerende thema’s in mijn werk zijn de mens en al zijn emoties en licht. Het werk is gemaakt met olieverf, op een doek van 150 x 100 cm.“


Henk Kooij

Een creatieve zomer: Henk Kooij

Maker: Henk Kooij
Leeftijd: 73 jaar
Wijk: Muizenberg-Kesteren
 
"Dit gedicht maakte ik in de Algarve, in Portugal. Ik heb dan de tijd om te mijmeren en me tot dichten te zetten. Verveling, rust, het is ideaal voor je creativiteit!"


Marion Thielen

Een creatieve zomer: Marion Thielen

Maker: Marion Thielen
leeftijd: 63 jaar
Wijk: Haagse Beemden
 
"Mijn creaties maak ik van wollen dekens: knuffels, kinderjasjes, giletjes en nog veel meer mooie producten. Ik verkoop aan winkels en sta regelmatig op kunstmarkten."


Janneke Slot

Een creatieve zomer: Janneke Slot

Maker: Janneke Slot
Leeftijd: 66 jaar
Wijk: Haagse Beemden
 
“Ik heb in de afgelopen maanden heel veel gewandeld. Het was zo bijzonder om overal lege landschappen te zien, vaak waren we de enige wandelaars.  Een hele vreemde gewaarwording. Gaandeweg ging ik foto’s maken van al die lege landschappen en plekken zonder mensen, zonder geluid. Ik noem de serie ‘Hello Emptiness’. Het is een hele verzameling geworden.”


Roel van Daal

Een creatieve zomer: Roel van Daal

Maker: Roel van Daal
Leeftijd: 56 jaar
Wijk: Fellenoord
 
“Ik houd van het werken met mijn handen en ik help graag vrienden en familie met allerlei creatieve uitdagingen in en om het huis. Tijdens de Corona maanden vroeg een goede vriend of ik een uniek tv meubel kon maken. Ik ben best trots op het resultaat!”


Luuk de GreefMaker: Luuk de Greef
Leeftijd: 51 jaar
Wijk: Hoge Vught
 
'Dit is een cover van het nummer 'Lovin you' van Minnie Riperton uit 1974. Een paar dagen voor deze opname speelde Harry Tuhusula dit nummer tijdens een repetitie van de OM band. Dat klonk zo lekker dat ik het thuis ook ging spelen, maar de versie van Harry is stukken beter!'


Jose Korsmit

Jose Korsmit

Maker: Jose Korsmit
 
“Ik ben beeldend kunstenaar en ik maak onder andere politieke tekeningen. Ik ben altijd onderweg met potlood, vulpen en papier. Waar ik ga of sta er komen altijd prikkels binnen ter inspiratie. Dan komen mijn diepste zielenroerselen naar boven en krijgen vorm op het papier. Dit werk heb ik speciaal gemaakt voor de demonstratie tegen racisme.”


Fiola van Nunen

Fiola van Nunen

Maker: Fiola van Nunen
Leeftijd: 52 jaar
Wijk: Blauwe Kei
 
“Tijdens de quarantaine was mijn zoon jarig. Ik vond het verschrikkelijk voor hem dat we niemand van onze vrienden en familie konden uitnodigen. Ik heb daarom gevraagd of ze een foto van zichzelf wilden sturen. Ik heb hier papieren poppetjes van gemaakt en ze lekker dicht bij elkaar gezet. Ik had niet verwacht dat hij er zo blij mee zou zijn. Ik heb de papieren familie de hele Coronaperiode laten staan, zo waren ze toch een beetje bij ons.”


Ad van Tolhuijsen

Ad van Tolhuijsen

Maker: Ad van Tolhuijsen
Leeftijd: 62 jaar
Wijk: Blauwe Kei
 
“Toen ik dit voorjaar aan huis gekluisterd was, ging ik eens goed rondkijken wat ik allemaal nog voor nuttigs kon doen. Mijn oog viel op de cavia’s in de tuin. Ik besloot een buitenverblijf voor ze te bouwen omdat het prachtig weer was en ik me kon voorstellen dat ze wel van wat meer zonlicht zouden willen. Omdat ik zoveel tijd had heb ik er zelfs een luchtbrug tussen gebouwd, zodat ze zelf kunnen kiezen in welk verblijf ze willen zijn. Het is een groot succes, de cavia’s (en wij) hebben de grootste lol in hun nieuwe woning. Grappig, maar dit had ik zonder Corona nooit bedacht, laat staan gemaakt!”


Carolijn Beckers

Carolijn Beckers

Maker: Carolijn Beckers
Wijk: Brabantpark
 
“Dit schilderij heb ik gemaakt onder het motto ‘als ik er niet naar toe kan, schilder ik het! Vive la douce France!”


Cees Smolders

Cees Smolders

Maker: Cees Smolders
Leeftijd: 75 jaar
Wijk: Haagse Beemden
 
“Deze tekeningen zijn gemaakt bij Ontmoetingscentrum de Sleutel waar ik in normale tijden op donderdagmiddag met een aantal mensen creatief bezig ben. Het is heerlijk om lekker bezig te zijn met kleuren en vormen. Eerst de constructies opzetten en dan invullen met allerlei verschillende kleurpotloden. Het formaat is meestal 35 x 50 cm, ook wel eens A3 formaat. Het is heerlijk ontspannend.”


Margarita Aldana Gonzalez-Slagboom

Margarita Aldana Gonzalez-Slagboom

Maker: Margarita Aldana Gonzalez-Slagboom
Leeftijd: 52 jaar
Wijk: Wisselaar
Schilderij: Acryl op doek met textiel, 120 x 40 cm
 
“Ik en mijn parallelle wereld drukken mijn spirituele ervaringen uit die de visie van mijn leven hebben veranderd. In mijn zoektocht naar wie ik ben en wat ik hier doe, bevraag ik ALLES: mijn familie, mensen, mijn levenservaringen en waarom en hoe Ik leef, mijn huwelijk met een pastor, etc. Binnen deze zoektocht,  laat mijn naam, Dalia Margarita de kleuren naar voren komen en weerspiegeld worden in mijn schilderij.”Meer deelnemers en hun werk
Nieuwsgierig naar alle inzendingen?  Volg Een Creatieve Zomer op Facebook en Instagram!
 
FacebookInstagram /eencreatievezomer
#eencreatievezomer