Samen met » Cultuurintro Breda

Cultuurintro Breda

Nieuwe Veste is van mening dat ieder kind een talent heeft en de mogelijkheid moet krijgen om dit te ontdekken. Actief en creatief bezig zijn levert een belangrijke bijdrage aan een gelukkige jeugd en de persoonlijke ontwikkeling. Met Cultuurintro wil Nieuwe Veste de kinderen laten ervaren dat er ook in hun buurt diverse activiteiten te doen zijn. Dit project is in januari 2019 succesvol gelanceerd. 

Sjors creatief drumtNieuwe Veste heeft alle (particuliere) aanbieders van culturele activiteiten in Breda benaderd om zich aan te sluiten bij Cultuurintro. Door het aanbieden van (gratis) proeflessen in Cultuurintro krijgen basisschoolleerlingen in Breda  de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met culturele en creatieve activiteiten naschools. Van drummen tot schaken, van vloggen tot schrijven, koken of schilderen, dansen of theater. Wanneer kinderen de proefles leuk vinden kunnen ze zich vervolgens inschrijven voor de cursus. Een overzicht van de proeflessen is te vinden het boekje 'Cultuurintro' of op de website van Cultuurintro Breda

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Breda Actief en Sportstimulering Nederland. In de eerste editie van het boekje zijn 82 aanbieders opgenomen. Deze is uitgereikt aan circa 18.000 kinderen in Breda. Na een maand waren er al 2300 inschrijvingen!

Aanmelden als aanbieder
In het nieuwe schooljaar wordt het boekje van Cultuurintro opnieuw uitgegeven. Je kunt je echter altijd aanmelden als aanbieder, jouw bijdrage wordt direct zichtbaar op de website. Nieuwe Veste zorgt voor promotie van het totale aanbod via de website die in samenwerking met Breda Actief, Sportintro is gerealiseerd. Ook dragen wij zorg voor de verspreiding van het kleurrijke boekje via alle scholen en kinderopvanglocaties.
Wil jij op jouw locatie meewerken aan de bekendheid van Cultuurintro? Laat het ons weten via info@cultuurintrobreda.nl en we sturen je een toolkit die je kunt gebruiken om Cultuurintro te promoten.

Praktisch
- Aanmelden van proeflessen kan t/m 1 juli
- Je bepaalt zelf jouw doelgroep en tijdstippen van de proeflessen.
- Je zorgt voor een locatie en inhoud van de les.
- Ouders kunnen hun kinderen online inschrijven via de website van Cultuurintro.
- Je ontvangt van alle inschrijvingen direct een overzicht in je mailbox.
- Voeg zelf foto’s/logo’s toe aan je webpagina. (Deze komen ook in het boekje)

Cultuurintro in het nieuws: