Projecten

Fase 2 werkzaamheden Molenstraat starten in juli

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het gebouw van Nieuwe Veste in de Molenstraat. Het deel van het pand dat nu wordt vernieuwd, is eind juni klaar. Daarna starten de werkzaamheden aan de andere vleugel van het gebouw. Vanaf 8 juli verandert er daarom weer wat in de dienstverlening.

Toegang via St. Janstraat
De hoofdingang aan de Molenstraat is nog niet klaar, dus deze blijft voorlopig gesloten. Vanaf maandag 8 juli vervalt ook de tijdelijke ingang aan de Oude Vest; dit wordt weer een dienstingang. Alle bezoekers kunnen vanaf 8 juli gebruikmaken van de ingang op het binnenplein aan de St. Janstraat. Ook bezoekers van onze partners in huis (Welkomsttaal, Volksuniversiteit, Kober Vestetuin, Pakhuis B, Filmhuis en Groenplein) maken gebruik van deze ingang. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift.

Bibliotheek centrum eerste week van juli gesloten
De collectie van de bibliotheek wordt verplaatst naar het vernieuwe gedeelte. Vanwege deze verplaatsing is bibliotheek centrum van maandag 1 tot en met zondag 7 juli gesloten. Bij de ingang aan de Oude Vest staat deze week een inleverbox voor het inleveren van geleend materiaal. Wanneer deze box vol is of wanneer je niet precies weet waar je je boek in kunt leveren, mag je je boek ook inleveren bij de medewerkers van de ontvangstbalie op de loopbrug. Er wordt geen te laat geld gerekend voor de boeken die deze week worden ingeleverd op locatie centrum. Buiten deze sluitingsweek is bibliotheek centrum op de reguliere tijden geopend. De vestigingen noord en zuid blijven gewoon open. Tevens is de muziekgang van Nieuwe Veste centrum gewoon bereikbaar.

De romancollectie van bibliotheek centrum blijft in ons magazijn tot het moment dat de nieuwe inrichting helemaal is afgerond. Tot die tijd is er een kleine selectie van romans op de tafel met leestips en de toptitelcollectie. Natuurlijk kunnen alle romans nog wel worden gereserveerd. Meer informatie hierover en over de tijdelijke wijzigingen in de dienstverlening van de bibliotheek lees je op onze speciale themapagina.

Meer informatie
Om onze klanten en bezoekers te informeren over de nieuwe wijzigingen in de dienstverlening, hebben we de folder aangepast. Deze folder is online te bekijken en verkrijgbaar in de bibliotheek en bij de ontvangstbalie.
Vragen? Onze klantadviseurs helpen je graag. Je vindt ze vanaf 8 juli op het nieuwe ontmoetingsplein, te bereiken vanaf de ingang aan de St. Janstraat.

De weg naar de Culturele Markthal is bijzonder en daarom hebben we een aparte website gemaakt: www.culturelemarkthal.nl. Hier wordt Breda op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, aangepaste dienstverlening en onze acties. Ook kun je je hier aanmelden voor de speciale nieuwsbrief. Uiteraard kun je alle informatie ook terugvinden op onze websites www.nieuweveste.nl en www.bibliotheekbreda.nl.

  
De oude trap bij de ingang wordt verwijderd en aan de andere kant krijgt de tribunetrap vorm.

 
De hoofdingang aan de Molenstraat wordt aangepast.

  
Voor de toegang naar de binnentuin wordt de gevel opengemaakt.