Projecten

Theaterproject #Geraniums

#Geraniums is een vrolijke locatietheatervoorstelling over oud worden en hoe we voor elkaar zorgen. Gespeeld door oudere Bredanaren. Voor iedereen die ooit oud zal worden.

Het project

#Geraniums gaat over oud worden en onze ouderenzorg. De spelers en betrokkenen zijn oudere Bredanaren. Zij zijn op de goede momenten nog vitaal en worden middels dit culturele project uitgedaagd nieuwe dingen te proberen, cultuur te beleven, te ervaren en uit te voeren.
#Geraniums is een samenwerking tussen Theatergroep Hertog Zout en Nieuwe Veste. Het wordt een eerlijke en oprechte voorstelling over oud worden. Oud worden kan soms een ongemakkelijk onderwerp zijn. Immers, als mensen nog niet zo oud zijn, hebben ze het liever niet over oud worden. En als mensen oud zijn, lijken ze door de maatschappij een beetje afgeschreven te worden. Via deze theatervoorstelling willen we het onderwerp op een frisse manier belichten. Dit doen we door onze aannames over oud zijn aan de kant te schuiven en echt op onderzoek te gaan naar hoe je dat doet; goed oud zijn. 

Geraniums is een theaterproject waarmee we het zorgsysteem belichten maar ook een positievere beeldvorming over ouderen willen bevorderen. Onder andere door verbindingen te maken tussen jongeren en ouderen. Iedereen wordt ouder en er is niets mis met oud zijn of oud worden. Wie wil er nu niet lang leven? Het is tijd om de negatieve bijklank van het woord ‘oud’ wat vrolijker te stemmen en te laten zien hoe leuk geraniums eigenlijk zijn!

Ontmoeting oud en jong - Educatietraject 'In gesprek met...'

Het verhaal wordt verrijkt met waardevolle gesprekken die gaan plaatsvinden tussen oudere Bredanaren en 1e jaars zorgstudenten van Vitalis College (MBO Sociaal Werk). Dit is onderdeel van een educatietraject wat met 3 klassen wordt opgestart. De ouderen en zorgstudenten interviewen elkaar, waardoor een eerlijk gesprek tussen beide ontstaat. Vervolgens portretteren de studenten de ouderen. De resultaten van deze ontmoeting worden ten tijde van de voorstelling getoond. 

Traject

Het project start in maart, met de kennismaking en gesprekken tussen ouderen en studenten. Met deze input wordt het script bewerkt en deelnemers aan de voorstelling geworven. Vervolgens starten de repitities in de zomer en zullen de voorstellingen in het najaar plaats vinden. 

Meer informatie & ticketverkoop

Wil je meer informatie over het project? Neem dan contact op met Jens Akkermans (productie), geraniums@hertogzout.nl, of bel naar Nieuwe Veste 076-2003200 en vraag naar Irma Rens.
Kijk voor een overzicht van data en ticketverkoop hier

Het project wordt geproduceerd door Hertog Zout en Nieuwe Veste. #Geraniums is een remake van het project Pijnlijke Melodie (2016, Den Haag, door Koorenhuis en Grey Vibes). 
Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met Vitalis College en Cantabile Plus Koor, en mede mogelijk gemaakt door: RCOAK, Fonds Sluyterman-van Loo, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.