Samen met » Verrassende Verhalen » Interview met Daan

Interview met DaanLees het interview met Daan Schalekamp. Hij is 11 jaar en volgt de cursus trombone. In het interview vertelt hij hoe het is om samen te spelen en over zijn grote droom: spelen in een bigband.  
 

HOE IS HET BEGONNEN

“Mijn liefde voor muziek is begonnen toen ik drie jaar oud was. Toen bezocht ik voor het eerst het Jazzfestival in Breda. Er waren veel verschillende bandjes, met verschillende muziekstijlen. Daar heb ik echt mijn ogen uitgekeken. Dat vond ik zó leuk dat ik dacht: hier wil ik later ook iets mee gaan doen.”

INSPIRATIE OP HET JAZZFESTIVAL

“Toen ik wat ouder was, ben ik nog een keer naar het Jazzfestival gegaan. Daar zag ik veel verschillende instrumenten. Ik heb goed rondgekeken en onderzocht welk instrument ik zelf zou willen gaan spelen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de trombone.”

FAVORIETE MUZIEK

“Ik koos voor de trombone omdat dit instrument een heel mooi geluid maakt. Ook vind ik dat de trombone altijd heel mooi klinkt in een bigband. Ik houd erg van jazz en blues. Voor die muziekstijlen is de trombone eigenlijk het ultieme instrument.”

SAMEN SPELEN MET ANDEREN 

“Ik vind samen spelen heel erg leuk. Door samen te spelen krijg je mooiere tonen en akkoorden. De manier waarop die samengaan klinkt erg mooi. Door samen te spelen krijg je dus een mooier geluid en het is ook leuker.”

MUZIKALE FAMILIE 

“Ik ben echt opgegroeid met muziek. Mijn vader speelt piano en we spelen ook vaak samen. Ik vind het leuk om mijn instrument erbij te pakken als we thuis bezoek hebben. Mijn vader speelt dan op de piano en ik op de trombone, of we spelen samen piano. Het is leuk om samen liedjes te spelen.” 

OEFENEN IS LEUK

“Muziek voegt eigenlijk heel veel toe aan mijn leven. Ik ben ermee opgegroeid, dus het hoort er voor mij echt bij. Na het avondeten ga ik vaak oefenen. Oefenen is leuk en zo word ik ook steeds beter. En wanneer ik me verveel thuis, kan ik altijd mijn instrument erbij pakken.”  

TOEKOMSTDROMEN 

“Later zou ik graag in een bigband willen spelen. Eentje met koperblazers, slagwerk en
jazzmuziek. Dan speel je samen in een grote groep en krijg je echt mooie geluiden. Het lijkt me geweldig om samen op te treden voor volle zalen.”