Samen met » Verrassende Verhalen » Interview met Jonna

Interview met JonnaHier lees je het interview met Jonna Meesters. Zij volgt de cursus Zang Instrument en band. In het interview vertelt ze hoe het is om als zangeres in een band te spelen en samen muziek te maken.   
 

MUZIEK STAAT CENTRAAL

“Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Ik ben eigenlijk de hele dag met muziek bezig en het is voor mij een enorme uitlaatklep. En dan heb ik het niet alleen over voluit zingen onder de douche of muziek luisteren wanneer ik op de fiets zit. Maar ook over bandlessen en repeteren met de band.”

ZINGEN EN GEZIEN WORDEN

“Eigenlijk sta ik niet graag in het middelpunt van de belangstelling. De enige manier waarop ik wel graag gezien wil worden door anderen, is wanneer ik op het podium mag staan en mag zingen. Daar geniet ik van.” 

VAN DE PIANO NAAR DE MICROFOON

“Zingen was eigenlijk niet mijn eerste keus. Eerst zat ik namelijk op pianoles. Toen hoorde ik dat er een plekje vrij was gekomen voor een zangeres. Dat wilde ik graag proberen, dus greep ik mijn kans. Als klein kind was ik wel altijd al aan het zingen. De buren werden er soms zelfs een beetje gek van, haha!” 

SAMEN SPELEN IS SAMEN LEREN

“Ik vind samen met de band spelen echt heel gaaf. Je kunt zoveel van elkaar leren. Samen reflecteren we ook regelmatig wat er goed en fout gaat. Als je in je eentje muziek maakt, heb je niemand die je feedback kan geven.”

“Zo werken we als groep aan een goede manier om nummers af te ronden. Dat gaat iedere week weer op een hele andere manier. Dat is het leuke aan samen spelen. Ik hoef maar één element te wijzigen – zoals mijn stem net iets zachter laten klinken of iedereen even aankijken – en dan is het eind van het nummer ineens perfect.”

MUZIKALE DROMEN 

“Het lijkt me heel leuk om van muziek mijn beroep te maken, maar het hoeft niet per se. Ik vind het ook gewoon heel fijn om het als hobby ernaast te doen. Maar als ik een beetje mag dromen, dan zou het geweldig zijn als ik in de toekomst een paar vaste plaatsen zou hebben, waar de mensen je kennen en waar ze je kunnen vragen om te komen zingen. Zoals in een café of op een evenement. Want dat mensen naar je komen luisteren en ervan genieten, dat vind ik het mooiste aan muziek.”