Projecten

LA Breda 2018

Na een eerste succesvolle editie in 2017 komt LA Breda op 29 en 30 juni en 1 juli terug. 

Je ziet levende kunst met muziek, theater, dans, film, exposities en installaties van een nieuwe generatie kunstenaars tijdens LA Breda. Kijk, proef, ruik en dwaal door het gebied waar de laatste jaren een sprankelend creatief cluster is ontstaan. De bezoeker staat centraal, jong en oud. Wie durft kan soms zelf meedoen. LA Breda vindt plaats in de loodsen, lege ruimtes en ateliers op en rondom het industriële KlaversJansen terrein in de Belcrum. Het terrein bevindt zich op loopafstand van Centraal Station Breda. Op zondag 1 juli legt het programma van LA Breda een accent op de allerjongste bezoekers. Voor eten en drinken is natuurlijk gezorgd.

PROGRAMMA 
Op vrijdag 29 juni start LA Breda vanaf 18.00 uur, met in het festivalhart de voorstelling 'Tegenstroom' die al eerder speelde tijdens het Zuiderwaterliniefestival. De fototentoonstelling 'Totem' is onderdeel van de voorstelling.
In de diverse hallen en zalen kun je tot 23.00 uur genieten van allerlei voorstellingen, installaties en muziekstukken.

Op zaterdag 30 juni gaat het festival vanaf 15.00 uur van start. Ook op deze dag zijn er tal van voorstellingen, muziek en life art te bewonderen. In het festivalhart kun je, onder begeleiding van makerscoaches en kunstenaars vanuit Nieuwe Veste, meebouwen aan een groot kunstwerk. 

Op zondag 1 juli ligt het accent van het programma op de allerjongste bezoekers. 
Aan het eind van de middag wordt het kunstwerk gepresenteerd, waar vanaf zaterdagmiddag aan is gebouwd.
Makersbase op locatie biedt bezoekers deze dag van 12.00 tot 17.00 uur in de Stokvishallen de kans hun creatieve talenten te ontdekken door te experimenteren in de digitale werkplaats.

Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd. 

Korting
Voor een aantal voorstellingen geldt een kortingsactie:
Bibliotheekleden en cursisten en leerlingen van Nieuwe Veste kunnen met de code labreda_nieuweveste korting krijgen op de volgende voorstellingen:

Vrijdag 29 juni:
'Everything must be interpreted as intensity' van Francesca Lazzeri (€ 2,50 korting)

Zaterdag 30 juni:
Oliver', Florian Meyjer (twee kaartjes voor de prijs van één)
'Engel', Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter (€ 2,50 korting)

Zondag 1 juli:
'Oliver', Florian Meyjer (twee kaartjes voor de prijs van één)
Theaterwerkplaats 'Wees Welkom', Ctrl-f & Juup Luijten (twee kaartjes voor volwassenen voor de prijs van één)
Theaterwerkplaats 'uniFORM', Ctrl-f & Jorg van den Kieboom ​(twee kaartjes voor volwassenen voor de prijs van één)

LA Breda

LA Breda komt tot stand met medewerking van: AKV | St. Joost, Atelier Lian Verhoeven, BredaPhoto, Chassé Cinema, Dansnest, Dock Zuid, Dundas Produkties, Electron, Klaarlicht, Nieuwe Veste, Poppodium Phoenix, Playgrounds, SBK, Schippers&VanGucht, SOAB, STEK, Stichting Prisma, Theaterwerkplaats Tiuri, 39Graden
LA Breda wordt geproduceerd door Podium Bloos