Projecten

Digitale werkplaats Makersbase

Maken is doen, hup aan de slag!

Tijdens La Breda kun je bij de Makersbase met de handen uit de mouwen! Je kunt een soundposter maken of een ledbutton, of ga je racen met robots?
En wat je zelfs ook kan doen… muziek maken met een banaan.
 
Alles wordt steeds meer klik- en swipebaar. Dit geldt niet alleen voor beeldschermen, ook papier kan extra functies krijgen door inkten, chips of augmented reality.
In deze activiteit ontwerp je een poster en maak je je eigen geleidende verf. De posters worden gekoppeld aan een Arduino Touchboard waardoor je muziek kunt maken met je papieren kunstwerk.

Je kunt ook aan de slag als ontwerper. Je maakt je eigen mini-wearable button met een LED-lichtje, een knoopbatterij en krimpfolie. Het enige wat we van jou nodig hebben is lef en fantasie. En een vrije plek op je pet, je schoen, je jas of je tas.

Of ga met de MakeyMakey  aan de slag? Met de MakeyMakey kun je functies van de computer overnemen met 2 draadjes. Alles kan: een banaan wordt een piano of je maakt je eigen spel.  

Wil je meer actie? Leg dan een parcours af met je zelf geprogrammeerde robot.

Een hoop te doen en te ontdekken voor iedereen die het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan met nieuwe technieken en creatief bezig te zijn, met een draadje eraan.
 
Zondag 1 juli van 12.00 tot 17.00 uur in de Stokvishallen, achterin de ‘gymzaal’.