Projecten

programma Kamermuziek 2017-2018

Vrijdag 6 oktober 2017
Lorenzo Gatto en Julien Libeer
Julien Libeer geldt als een van de meest markante muzikale persoonlijkheden van zijn generatie. In zijn talkshow 'Studio Flagey' (de Vlaamse tegenhanger van Podium Witteman) ging hij niet alleen in gesprek met zijn gasten, hij kroop ook regelmatig achter de vleugel. Hij wordt geroemd om zijn heldere spel en geldt als een van de meest markante muzikale persoonlijkheden van zijn generatie. Hij deelt het podium met violist Lorenzo Gatto.

Kaartverkoop
 

Vrijdag 27 oktober 2017
Voces Intimae
Voces Intimae wil de muziek terugbrengen in zijn originele transparantie en de bedoelingen van de componist duidelijk maken door klank en frasering en door belichting van de historische context van ieder werk. Met de keuze van hun naam, Voces Intimae, geeft het trio aan dat het hun bedoeling is om de meer subtielere ondertonen en de heftige melancholie van de 19de eeuw tot klinken te laten komen. Zij hebben opgetreden op vele podia over de hele wereld. Het trio heeft concerten gegeven voor de presidenten van Italië, G. Napolitano en C.A. Ciampi en opgetreden in radio uitzendingen van BBC en RAI.

Uitvoerenden
Riccardo Cecchetti, piano
Luigi De Filippi, viool
Sandro Meo, cello
 
PROGRAMMA
F.J. Haydn:
Pianotrio nr. 38 in D majeur Hob. XV:24
Pianotrio nr. 39 in G majeur Hob. XV:25
Pianotrio nr. 40 in fis mineur Hob. XV:26
F. Schubert:
Pianotrio no. 2 in Es majeur, Op. 100 (D. 929)

Kaartverkoop
 

Vrijdag 17 november 2017
Lucy Horsch en B'Rock
De 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is één van de grootste muzikale talenten van haar generatie en al een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Zij speelt deze avond samen met het Belgian Baroque Orchestra Ghent. Lucie’s prijzenkast is al goed gevuld. In 2016 won ze de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award.


Barokorkest B’Rock werd in 2005 opgericht in Gent. In haar programmakeuze verbindt B’Rock vaste waarden uit de barokliteratuur met minder gekend repertoire uit de 17e en 18e  eeuw. Daarnaast staat het orkest voor een gedurfde en vernieuwende programmering waarin oude én eigentijdse muziek elkaar ontmoeten en bevruchten.  Een spannende muzikale avond. 

Kaartverkoop
 

Vrijdag 15 december 2017
Coco Collectief
De leden van het Het CoCo Collectief leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het Collectief zingt voornamelijk eigen arrangementen die gemaakt worden door Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren. Op het programma staat Winterreise van Franz Schubert.

In de wereld van de liedkunst wordt de Winterreise beschouwd als een absoluut meesterwerk. Deze liederencyclus heeft een onmiskenbare invloed gehad op de liedkunst van de Romantiek tot heden. De manier waarop Schubert tekst en muziek weet te verbinden is nog altijd uniek. De teksten van Wilhelm Müller (1794-1827) herbergen een wereld van emoties, raadsels en donkere gedachten.  Ze snijden verlatenheid en verlangen naar de dood aan, populaire thema’s van de Romantiek, maar ook tijdloos. 

Kaartverkoop
 

Vrijdag 5 januari 2018
Tentoon Ensemble, Nieuwjaarsconcert
Het nieuwe jaar wordt feestelijk ingeluid door het sprankelende TenToon Ensemble. TenToon is een energiek en veelzijdig ensemble dat bestaat uit tien topmusici. De unieke combinatie van instrumenten biedt een scala aan mogelijkheden voor originele en gevarieerde uitvoeringen, waarbij het theatrale element niet wordt vergeten.

Kaartverkoop

Naast de klassieke muziek – waarin zij het meest thuis zijn – storten de musici zich met evenveel plezier en toewijding op jazz en wereldmuziek. Het ensemble komt altijd met een verrassend programma. Wat in er ieder geval nooit aan ontbreekt is de tovenaarsleerling van Dukas. 
 

Vrijdag 2 februari 2018
Berlage Saxofoonkwartet & Jan Brokken
In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxofoonkwartet opgericht. Geroemd om het ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuiver en ambachtelijke spel, zoekt het kwartet naar het uiterste’ (Jury Dutch Classical Talent). Het kwartet toont graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek, met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

Bij dit concert sluit Jan Brokken bij het ensemble aan. Jan leest voor uit eigen werk, het zijn bijpassende aangrijpende verhalen over (de weg naar de) vrijheid.
Onderdeel van het programma is het stuk 'De tocht' geschreven door Hawar Tawfig in opdracht van het Berlage Saxofoonkwartet. Jan Brokken schetst kort het levensverhaal van deze componist.

Kaartverkoop
 

Vrijdag 16 februari 2018
Quartetto di Venezia
Internationale top op het podium van deze Kamermuziekserie. Kracht en spirit, perfecte balans, fraaie klank, goede intonatie.  En dit alles met een technische perfectie. Het kwartet is dan ook artistiek gevormd door het legendarische Quartetto Italiano, onder leiding van Piero Farulli en op de Centraal-Europese school van het ‘Vegh Quartet’ bij Sandor Vegh en Paul Szabo.

Het Quartetto di Venezia heeft opgetreden op vele festivals in Italië en wordt ook elders in de wereld met open armen ontvangen. Deze prachtige musici, meesters op hun instrument, maken met hun concert deze avond zeer de moeite waard. 

Kaartverkoop
 

Vrijdag 16 maart 2018, aanvang 19.30 uur
Hexagon Ensemble
De kracht van het Hexagon Ensemble ligt in de chemie tussen de zes persoonlijkheden, in de bijzondere manier waarop zij elkaar aanvullen, inspireren en uitdagen. Deze avond treden zij op met Timora Rosler (cello) en Maartje van Weegen. Dit concert is heel geschikt voor kinderen, maar absoluut niet kinderachtig voor volwassenen. Kortom een avond voor iedereen.
 Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble. De musici slagen erin luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Het ensemble heeft inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht en maakte concertreizen over de hele wereld.

In dit programma vertelt Maartje van Weegen over de instrumentenbouwer Stradivari, die uit het hart van een boom een nieuwe cello zaagt. De jonge cello gaat op ontdekkingsreis en verwondert zich doorlopend over wat hij allemaal meemaakt.
Omdat dit concert ook voor de jeugd zeer de moeite waard is (en ze mogen tenslotte gratis naar binnen) is de aanvang om 19.30 uur en het concert eindigt rond 20.45 uur.

Kaartverkoop
 

Vrijdag 6 april 2018
Hannes Minnaar
Winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het Ministerie van OCW aan een klassiek musicus, in 2016. Hannes is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en een onderscheiding. Hij wist ook internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe. Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten.
De twee solo cd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen en zijn debuut cd werd bekroond met een Edison.

Kaartverkoop