Samen met » Verrassende verhalen » Raketstart - Jacomijn den Engelsen

Raketstart - Jacomijn den Engelsen"Als kind ging ik met mijn zusje naar cursussen op de Kleine Beeldenaar, die waren geweldig. In de zomer deden we mee aan ‘Creatie Breda’ met allerlei workshops en kunstwedstrijden voor kinderen. Later als puber gingen we op grafiekles bij Akke Sins, ook op de Beeldenaar (de voorloper van de Nieuwe Veste) Wat ik bij de Beeldenaar en Creatie Breda kon ontdekken en het feit dat mijn ouders geïnteresseerd waren in kunst en ons meenamen naar tentoonstellingen, hebben mijn keuze voor deze richting bepaald.

Beeldende kunst betekent natuurlijk alles voor mij; ik ben er elke dag mee bezig: als maker, maar ook als docent op Nieuwe Veste en Sint Joost en als tentoonstellingsbezoeker. Kunst houdt je blik naar de wereld open.

Ik probeer het leren van nieuwe vaardigheden hand in hand te laten gaan met het ontdekken waar de talenten van mijn cursisten liggen. Ik draag nieuwe materialen en technieken aan, maar ook zoek ik samen met de cursisten naar mogelijke inspiratiebronnen en onderwerpen en naar manieren om deze onderwerpen naar een persoonlijke verbeelding om te zetten.

Als je als cursist start met beeldende kunst moet je niet teleurgesteld zijn als het niet allemaal gelijk lukt. Door veel te oefenen en uit te proberen wordt het echt wel beter en gaandeweg zal je ook ontdekken waar je goed in bent.

Persoonlijk zou ik graag weer eens een vette solotentoonstelling in een mooi museum willen hebben. Ik heb me al een hele tijd toegelegd op de houtsnede techniek. Dat bevalt me nog steeds, maar ik ben nu ook bezig met het experimenteren met een combinatie van houtsnede met andere technieken."

Geïnspireerd geraakt en wil je graag zelf aan de slag? Bekijk ons aanbod beeldende cursussen.