Samen met » Verrassende verhalen » Raketstart - John van Gils

Raketstart - John van Gils"Al tamelijk vroeg was ik vertrouwd met de kracht van de verbeelding. Het bewustzijn hiervan werd compleet na mijn eerste bezoek aan Rome. Het beeldende wat ik daar zag overrompelde me. Dat ik zelf de gelegenheid kreeg om me in de kunst te verdiepen is heel bepalend geworden voor mijn leven.

De beeldende kunst laat voor mij altijd iets fundamenteels van het leven zien…aspecten waar ik onbewust van weet, maar nog nooit zo gezien heb. Het beeld kan gewaarwordingen in ons bestaan concreet maken en daardoor verrijken.

Mijn inzet is om ieder op een geheel eigen spoor te wijzen in het beeldend vormen. Omarmen van ons falen en elke actie als oprechte ‘pogingen' te benoemen brengt ons mentaal in een gebied van vrijheid waarin iets wezenlijks kan ontstaan.

Zelf zou ik het super vinden als ik in de tijd een totale installatie kan tonen vanuit meerdere gedaantes, vormen en materialen die een zo volledig mogelijk beeld geven van de wereld zoals ik haar ervaar. Hieraan te blijven werken is zeker een doel."

Geïnspireerd geraakt en wil je graag zelf aan de slag? Bekijk ons aanbod beeldende cursussen.