Samen met » Verrassende verhalen » Raketstart - Yuk-Kan Yeung

Raketstart - Yuk Kan Yeung"Toen ik klein was, tekende ik al veel, misschien was dat al mijn Raketstart". Yuk Kan Yeung is geboren in Hong Kong en studeerde af in de beeldende kunsten aan de Chinese Universiteit van Hong Kong in 1981. In 1987 behaalde ze een post universitair diploma in keramiek aan het Goldsmiths’ College, Universiteit van Londen. Sinds 1987 woont en werkt Yuk Kan als keramiste in Nederland.

"Beeldende kunst is voor mij een manier om rust te vinden en mijn eigen identiteit te ontdekken. Ontdekkingsreizen, daar gaat mijn werk over. Ontdekking, en confrontatie met gedachten en gevoelens. Voor mij is de creatie van mijn keramiek als het schrijven van poëzie. Zoals een dichter zijn/haar gevoelens uit met woorden, zo gebruik ik mijn vormen en kleuren.

Mijn leerlingen geef ik mee dat ze vooral zich zelf moeten zijn, dat ze kunnen vertrouwen op hun eigen intuïtie. Mijn uitdaging hierin is om aan te voelen wat cursisten nodig hebben om hun creativiteit naar voren te brengen. 

Mijn eigen creatieve pad is altijd een pad van experimenteren. Door vallen en opstaan, heb ik veel over mijzelf en mijn beeldtaal ontdekt. Het is een ontdekkingsreis waarvan ik niet weet waar het ophoudt, en ook niet hoef te weten. Ik blijf door werken en experimenteren als een kunstenaar".

Geïnspireerd geraakt en wil je graag zelf aan de slag? Bekijk ons aanbod beeldende cursussen.