Projecten

Tegenstroom en Totem

Hoe kom je over op een ander? Hoe komt een ander over op jou? Wanneer is een indruk gebaseerd op vooroordelen, wat is waar?
In de fototentoonstelling TOTEM speelt fotografe Christel Ooms met identiteit: de intrigerende hoofdrolspelers zijn gehuld in uniformen van karton en papier. Door de eenheid in vorm en kleur vervagen de scheidingen tussen mens en omgeving. Een intieme ervaring tussen publiek en onderwerp: Wat gaat er schuil achter de eerste indruk?

De fototentoonstelling is onderdeel van Tegenstroom, een samenwerking van Ik wil meedoen, Nieuwe Veste en het Zuiderwaterlinie Festival. Het valt niet altijd mee om jezelf recht te houden als je klappen krijgt in het leven. Sommige mensen dreigen zelfs buiten de maatschappij te vallen. Dan heb je houvast nodig.

In een tweeluik dat bestaat uit de fototentoonstelling en een bijzondere theatervoorstelling gaan deelnemers van Ik wil meedoen en spelers uit Breda de uitdaging aan en laten zichzelf zien vanuit identiteit, kwetsbaarheid en kracht.

Ik wil meedoen staat voor eigen herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Vanaf de eerste ontmoeting wordt het nemen van eigen verantwoordelijkheid en regie gestimuleerd. Burgers met een ondersteuningsvraag krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving.

De voorstelling en de tentoonstelling zijn doorlopend en gratis te zien in het Festivalhart.
Vrijdag 29 juni: 18.30 - 23.00 uur
Zaterdag 30 juni: 15.00 - 23.00 uur
Zondag 1 juli: 12.00 - 18.00 uur