Projecten

We gaan inrichten! Werkzaamheden culturele markthal bijna afgerond

​De verbouwingswerkzaamheden in het gebouw van Nieuwe Veste aan de Molenstraat zijn bijna afgerond. Dat betekent dat we binnenkort beginnen met het inrichten van de Culturele Markthal. 

Vernieuwde ingang

De ingang aan de Molenstraat is vernieuwd. Waar eerst twee ingangen waren, is dit nu één entree. Vanaf vrijdag 4 oktober is de nieuwe ingang in gebruik.

Ontmoetingsplein
De Culturele Markthal blijft ook te bereiken vanaf het binnenplein aan de St. Janstraat. Vanuit beide ingangen kom je op het ontmoetingsplein. Vanaf daar kun je naar de bibliotheek, je les of cursus de concertzaal, theaterzaal en regentenkamer. Ook bezoekers van onze partners in huis (Welkomsttaal, Volksuniversiteit, Kober Vestetuin, Pakhuis B, Filmhuis en Groenplein) komen binnen via het ontmoetingsplein. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift.

Tijdelijke sluiting bibliotheek 7 t/m 27 oktober
Om bibliotheek centrum op een veilige manier in te richten en de volledige collectie weer op zijn plek te zetten, is bibliotheek centrum van maandag 7 oktober tot en met zondag 27 oktober 2019 gesloten. In die periode kun je terecht bij onze vestigingen noord en zuid en de haal- en brengpunten. De rest van het gebouw is gewoon bereikbaar, dus je kunt gewoon naar je les of cursus.

Romans terug in het centrum vanaf 28 oktober
Vanaf maandag 28 oktober kun je weer terecht in de bibliotheek in het centrum. De romans zijn dan ook weer terug uit het magazijn! Wel wordt er nog gewerkt aan de inrichting van de kant van de St. Janstraat. Naar verwachting is het inrichten eind 2019 geheel afgerond.

Aangepaste dienstverlening
Meer informatie over de aangepaste dienstverlening van de bibliotheek vind je op de speciale themapagina. Hier vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen

Meer informatie
We houden je graag op de hoogte. In het gebouw staat informatie op de schermen en posters en kun je altijd bij de klantadviseurs terecht. De weg naar de Culturele Markthal is bijzonder en daarom hebben we een aparte website gemaakt: www.culturelemarkthal.nl. Hier wordt Breda op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, aangepaste dienstverlening en onze acties. Ook kun je je hier aanmelden voor de speciale nieuwsbrief.
Uiteraard kun je alle informatie ook terugvinden op onze websites www.nieuweveste.nl en www.bibliotheekbreda.nl.
Vragen? Onze klantadviseurs helpen je graag. Je vindt ze op het nieuwe ontmoetingsplein.