Taal »

​Hulp bij energietoeslag en belastingaangifte

Wist je dat je bij het Informatiepunt Digitale Overheid ook terecht kunt voor hulp bij het aanvragen van energietoeslag en het doen van (online) belastingaangifte?
 
Informatiepunt Digitale Overheid
Energietoeslag
Bredanaars met een laag inkomen kunnen een energietoeslag aanvragen bij de gemeente. Niet iedereen lukt het om dit zelfstandig te doen. Als partner van Zorg voor Elkaar Breda bieden we vanuit het Informatiepunt Digitale Overheid en Digi-Taalhuis Breda hulp bij het indienen van de aanvraag. 

Zorg dat je alle informatie bij je hebt, zoals legitimatiebewijs, inloggegevens DigiD, bewijs energielasten, recent bankafschrift en inkomsten van de afgelopen drie maanden.

 
Belastingaangifte
Ook het doen van (online) belastingaangifte is voor veel Bredanaars lastig. Nieuwe Veste heeft met de Belastingdienst afgesproken om hier jaarlijks hulp bij te bieden. Tijdens spreekuren helpen (geschoolde) vrijwilligers bij de belastingaangifte. 

Deelname is gratis. Je moet je wel van tevoren aanmelden. Dan krijg je een bevestiging via de mail of telefonisch. Vergeet niet je DigiD inloggegevens mee te nemen. 


Meer informatie, data en tijden