Taal »

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over dingen die je moet regelen met de overheid? We helpen je graag verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid. 

Je vindt het Informatiepunt Digitale Overheid in:
• Onze bibliotheekvestigingen centrumzuid en noord
• OC De Sleutel (dinsdag oneven weken 13.30-15.00 uur, gesloten tijdens schoolvakanties)
• Buurtpunt Hoge Vucht (donderdag even weken 10.00 - 12.00 uur)

De overheid via internet
Steeds vaker moeten we zelf dingen regelen met de overheid. Zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan.

Makkelijker dan je denkt
Veel mensen vinden dit toch nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer is het misschien minder moeilijk dan je dacht. Vaak heb je ook nog sneller antwoord. Soms zelfs meteen. 

Kom langs bij het informatiepunt
Wil je iets regelen via de computer en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of ken je misschien iemand die wat hulp nodig heeft? Kom vooral langs bij één van onze informatiepunten. Wij helpen je graag en denken met je mee. Wij proberen je direct informatie te geven waar je mee verder kunt, of wij verwijzen je door naar de juiste organisatie. 

Computercursus
Wil je misschien zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Je kunt dan ook computercursussen bij Taalhuis Breda volgen.  

Voor iedereen
Het Informatiepunt Digitale Overheid is voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hier gebruik van te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis!

Het Informatiepunt kun je bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
Uitgebreide informatie vind je op de speciale IDO-pagina op de website van de bibliotheek: 

Informatiepunt Digitale Overheid
 


Samenwerking
Het IDO in Breda is een samenwerking van Nieuwe Veste met:
Zorg voor elkaar Breda | Digi-taalhuis Breda 

Bezoek Staatssecretaris van Huffelen
In april 2022 bracht Staatssecretaris Van Huffelen een werkbezoek aan bibliotheek zuid en noemde IDO's in bibliotheken essentiële dienstverlening. BredaVandaag schreef een artikel over het bezoek.

Artikel BredaVandaag over bezoek Staatssecretaris Van Huffelen