De Wijkbekijker


Weet je waar je woont? Kun je de wijk waar je huis staat aanwijzen op de kaart van Breda? En weet je wat de functie van de verschillende gebouwen die er staan is? Bij De Wijkbekijker staat de school- en woonwijk centraal. 

Met behulp van een digitaal lespakket kan de leerkracht samen met de kinderen zelf aan de slag. De kinderen gaan op onderzoek in hun eigen wijk. Welke gebouwen, kunstwerken, beelden en teksten vallen op? Hoe hebben kunstenaars, architecten en vormgevers dit gemaakt?

In dit lespakket komen alle aspecten van de vormgegeven omgeving aan bod. Zowel ontwerp als uitvoering en presentatie wordt door de kinderen zelf ervaren.

Instructie

De Wijkbekijker is onderdeel van Kunst & Cultuur op School en wordt aangeboden door Nieuwe Veste aan alle basisscholen in Breda. Leerkrachten kunnen zelfstandig met De Wijkbekijker aan de slag.

Hoe werkt het?
Download de bestanden van De Wijkbekijker. 
Naast de .pdf bestanden zijn er twee .zip bestanden.
Na downloaden pak je de .zip bestanden uit op je computer. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op het bestand en kies voor 'alles uitpakken'. Als je het opent zonder het uit te pakken, werkt het niet.

Aan de slag
Open de uitgepakte map 'Instructiefilmpjes in de klas' en klik op het html-bestand 'instructiefilmpjes'. Nu opent het lespakket in de internetbrowser en kun je meteen starten. De filmpjes worden rechtstreeks via internet ingeladen.