Nieuwe Veste

Beeldend

BeeldendBreng je creatieve ideeën tot leven
Creativiteit zit in iedereen. Een cursus Beeldend bij Nieuwe Veste helpt je ideeën te ontwikkelen en deze tot leven te brengen. Kies je voor tekenen, schilderen, ruimtelijk werken, design of kunstbeschouwing? Of volg je liever een cursus digitale media of fotografie? Kijk dan bij Foto & Media.
Wat je ook kiest, altijd staat de ontwikkeling van jouw creativiteit centraal. Het gevarieerde aanbod biedt mogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus, van het prille begin tot…

Voor iedereen de juiste cursus
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je creatieve ontwikkeling. Voor kinderen vanaf 2½ jaar is er een Peuteratelier, en vanaf 4 jaar een Kleuteratelier waar de kinderen al verrassende creatieve stappen maken.
Vanaf 6 jaar kunnen kinderen kiezen voor Proeftuin (met beeldend, dans, theater en muziek) of Jeugdatelier. Daarin komen niet alleen tekenen en werken met klei aan bod, maar kinderen gaan ook thematisch samenwerken. Ook wordt gewerkt met recycle materialen en fotografie.
Kinderen tussen 8 en 12 jaar hebben veel keus. Ze kunnen aan de slag met tekenen, schilderen, druktechnieken, textiel, animatiefilms, computerkunst of games maken. 

Voor jongeren zijn er naast de succesvolle cursussen Tekenen! en Games maken twee nieuwe cursussen Do It Yourself@Makersbase en Vlog&Video, die plaatsvinden in de Makersbase (zie Digitale Media). Op deze nieuwe creatieve plek in ons gebouw komen traditionele technieken en nieuwe technologie samen. Hierbij bepaal je samen met je docent het programma. 

Nieuwe Veste biedt cursussen aan op beginners-, vervolg- en gevorderdenniveau (B, V of G). Wat je ook kiest, altijd staat jouw creatieve ontwikkeling centraal Ben je volwassen en wil je eerst even de sfeer proeven? Volg dan een korte kennismakingscursus. Heb je de smaak te pakken, kies dan uit het brede aanbod wat je het leukst vindt. Er is ruimte voor alle niveaus en er is voor ieder wat wils. Ook zelfstandig werken in een werkplaats of met alleen coaching hoort bij de mogelijkheden. 

Nieuwe Veste heeft een speciaal aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking. Een docent en een begeleider ontwikkelen samen met de deelnemers een passend programma. Kom gerust eens kijken of het iets voor je is.

Wat leer je nog meer
Er is veel aandacht voor het maakproces, daarnaast kijk je natuurlijk ook naar het werk van je medecursisten en van bekende kunstenaars. Het ontmoeten van andere deelnemers is niet alleen plezierig, maar ook leerzaam en inspirerend. Bij een aantal cursussen hoort ook een excursie of werkdag.

Samen creëren en realiseren
Alle docenten die bij Nieuwe Veste werken, zijn professionele kunstenaars en hebben hun eigen specifieke kwaliteiten. Zij leren je precies de benodigde vaardigheden én stimuleren je om een beeldtaal te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor het maakproces, maar je bespreekt ook het werk van bekende kunstenaars en van medecursisten. Het ontmoeten van andere deelnemers is dus niet alleen plezierig, maar ook inspirerend! Bij een aantal cursussen behoort bovendien een excursie of werkdag tot het programma.

En wil je jouw werk echt tot leven laten komen en delen met anderen? Nieuwe Veste organiseert regelmatig tentoonstellingen, zowel in ons pand als daarbuiten. Een mooi voorbeeld is de steeds groter wordende expositie van cursistenwerk naar aanleiding van het jaarthema in de laatste maand van het cursusjaar.

Heb je een vraag of wil je advies? Neem contact op met de leerlingenadministratie van Nieuwe Veste. We helpen je graag om een cursus te zoeken die bij jou past! Is een cursus al gestart? Als er nog plaats is, is het vaak mogelijk om nog in te stromen.


Bekijk het volledige cursusaanbod Beeldend.